Disse sjokoladekjeksene får garantert ben å gå på; sprø utenpå og myke inni, med deilig smak av mørk sjokolade og med fristende striper av hvit sjokolade utenpå. Her er kunsten å begrense seg, og plutselig er kakeboksen tom!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

300 g mørk kokesjokolade , finhakket
50 g smør
2 egg store
150-175 g brunt sukker
1 ts (ekte) vaniljesukker
¼ ts flaksalt
90 g siktet hvetemel
½ ts bakepulver
100 g hvit kokesjokolade , finhakket (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Sjokoladecookies

Hakk den mørke sjokoladen opp i jevnstore biter. Ha ca. 200 g av den mørke sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt det i et vannbad eller bruk sjokoladesmelter (om smelting av sjokolade, se side her).

I en annen bolle visper du sammen egg, brunt sukker og vaniljesukker (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Tilsett deretter det smeltede sjokoladesmøret og saltet, og rør til alt er godt blandet. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i sjokoladerøren. Tilsett resten av den mørke sjokoladen (100 g) og vend det hele forsiktig sammen.

Finn frem to bakepapirkledde bakebrett og lag små ”dotter” med litt mellomrom imellom. Bruk gjerne sprøytepose med stort hull (se tips nedenfor).

Sjokoladecookies

Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 175 grader i 13-14 minutter. Kjeksene skal fortsatt være litt myke i midten. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du forsiktig løfter dem over på en rist for ytterligere avkjøling.

Når kjeksene er helt avkjølt smelter du den hvite sjokoladen og lar den avkjøles noen minutter, til den har tyknet noe. Ha sjokoladen i en sprøytepose, lag et lite hull og sprøyt den over kjeksene, som fortsatt ligger på bakeristen (med et bakepapir under). Når sjokoladen har stivnet legger du kjeksene forsiktig over i en tett boks. (Legg dem eventuelt litt i kjøleskapet hvis du synes det tar lang tid før sjokoladen stivner.)

Sjokoladecookies

TIPS

  • Når du skal ha sjokoladerøren eller den smeltede sjokoladen i sprøyteposen, finn frem et halvlitermål eller lignende og kle det innvendig med posen. Ha oppi smelten, klipp et egnet hull nederst og sprøyt i vei!
  • Du kan eventuelt droppe å sprøyte over smeltet hvit sjokolade og nyte dem slik de er. Som en variasjon kan du også vende inn den hvite sjokoladen (hakket/knapper) samtidig som du vender inn den mørke sjokoladen helt på slutten.

Sjokoladekjeksene nytes gjerne sammen med en god kopp kaffe. De er holdbare i ca. en uke, men varer sjelden så lenge.

ENJOY!

Skriv ut
  1. Disse ser fantastisk gode ut! Leita etter en sjokoladecookies oppskrift.

    -Hvordan er det å fryse disse cookiesene?
    -Bruker du en kjøkkenmaskin for å vispe egg/sukker og så resten av blandinga?
    -Siste spørsmål: hvor mange cookies blir det?

  2. Så kjempe gode ut. Er det mulig å bake dem med hvit sukker tror du ? Har kun det på hus og nå er det jo påske stengt ?❤️

  3. Hei Trine. Jeg har akkurat tatt disse ut av ovnen og gleder meg til å smake, men jeg ser at jeg får ikke cookiesene så luftige og høye som dine. Mine blir så flate og tynne. Hadde litt ekstra mel i så ikke de skulle gli utover, men det er spesielt under steking at de glir ut og blir flat. Deigen holder formen fint på brettet før steking. Det samme opplever jeg med rundstykker og brød uten form. Er det noe jeg gjør galt? Har du noen tips?
    Hilsen Tonje

  4. Veldig veldig gode. Litt sånn syndig gode;-) Hva tror du om å erstatte halvparten av hvetemelet med havregryn?

  5. Lurer på det samme som Tonje – helt flate kjeks her også… skal egg og sukker piskes luftig sammen først? Målte opp eksakt det som står i oppskrifta.

  6. Hei Trine,
    Disse ser veldig gode ut! Jeg tenker å bake disse til en gjest som ikke tåler egg.
    Kan man erstatte eggene med ekstra bakepulver eller natron? Eller har du noen lure tips? Takk for flotte oppskrifter til alle anledninger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste