SEMIFREDDO MED FRISKE BÆR

Det er straks helg og helt sikkert en og annen anledning til å unne seg noe ekstra. Ja, for eksempel semifreddo. Semifreddo betyr halvfryst på italiensk, og er en enkel måte å lage is på dersom du ikke har ismaskin. Isen kan smaksettes etter smak og behag, med for eksempel friske bær, sjokolade eller nøtter. Eller alt på en gang. Eller krokan. Krokan er nydelig i semifreddo, noe vi fikk servert ved et par anledninger under matreisen til Piemonte i fjor høst. Det står på "to do"-listen, sammen med massevis av andre ideer og oppgaver. Men enn så lenge får dere kose dere med denne deilige og friske varianten, som rekker til ca. 6 porsjoner:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 6 porsjoner
Annonse

Ingredienser

4 eggeplommer
4 ss sukker
1 vaniljestang , frøene
3 dl kremfløte
4 eggehviter
1 klype salt
200-300 g bær

SLIK GJØR DU

Semifreddo med skogsbær

Semifreddo med skogsbær

Skill eggene. Del opp vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha eggeplommene i en bolle sammen med sukker og frøene fra vaniljestangen, og visp det til det blir lyst og luftig. Tilsett fløten og visp litt til, til blandingen blir kremaktig.

Ha eggehvitene i en annen (ren) bolle, og visp dem stive sammen med saltet. Bruk en slikkepott og vend forsiktig eggehvitene sammen med fløteblandingen. Ikke rør mer en nødvendig slik at du beholder mest mulig luft i blandingen.

Fordel bærene (+ evt litt sukker eller melis) i porsjonsformer eller eller i en liten brødform, og hell isblandingen forsiktig over. Slå formen mot benkeplaten en gang, slik at du får slått ut luften. Pynt gjerne med noen bær og putt formen(e) i fryseren, og la den stå i 1-2 timer, men gjerne lengre. Ta isen ut av fryseren 20-30 minutter før servering, og nyt!

Semifreddo med skogsbær

Lager du isen i en stor form må du beregne lengre tid både til innfrysning og ved opptining før servering.

Enjoy!

 

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Tusen takk for mange gode oppskrifter! Har laget denne i stor form, men da jeg tar den opp for å spise (noen dager etterpå) tiner isen lenge før bærene. Så.enten blir det halvtint is med helt harde bær, eller halvfryste bær med vaniljesaus. Gjør jeg noe galt? Smakte uansett veldig godt!

  2. Laget denne i dag, men det gikk dårlig å piske fløten i eggedosisen. Det ble aldri kremaktig, bare en suppe. Har lest i en annen oppskrift at kremen skal piskes for seg selv i en tredje bolle.

  3. Denne oppskriften var ikke bra. Bærene tines mye saktere enn isen. Det medfører at det blir en skjevhet i konsistensen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.