Det er straks helg og helt sikkert en og annen anledning til å unne seg noe ekstra. Ja, for eksempel semifreddo. Semifreddo betyr halvfryst på italiensk, og er en enkel måte å lage is på dersom du ikke har ismaskin. Isen kan smaksettes etter smak og behag, med for eksempel friske bær, sjokolade eller nøtter. Eller alt på en gang. Eller krokan. Krokan er nydelig i semifreddo, noe vi fikk servert ved et par anledninger under matreisen til Piemonte i fjor høst. Det står på "to do"-listen, sammen med massevis av andre ideer og oppgaver. Men enn så lenge får dere kose dere med denne deilige og friske varianten.

Ingredienser

4 eggeplommer
4 ss sukker
1 vaniljestang , frøene
3 dl kremfløte
4 eggehviter
1 klype salt
200-300 g bær

SLIK GJØR DU

Semifreddo med skogsbær

Semifreddo med skogsbær

Skill eggene. Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha eggeplommene i en bolle sammen med sukker og frøene fra vaniljestangen, og visp det til en lys og luftig eggedosis.

Pisk fløten til en myk krem i en annen bolle. Ha eggehvitene i en tredje bolle, og visp dem stive sammen med saltet. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper til både eggeplommene, kremfløten og eggehvitene, men pass på å benytte ren bolle og visp hver gang. Bruk en slikkepott og vend forsiktig sammen eggehviter, eggedosis og fløteblandingen. Ikke rør mer en nødvendig slik at du beholder mest mulig luft i blandingen.

Ha halvparten av ismassen i porsjonsformer eller eller i en liten brødform, og fordel mesteparten av bærene (+ evt litt sukker eller melis) over. Hell resten av isblandingen forsiktig over. Slå formen mot benkeplaten en gang, slik at du får slått ut luften. Pynt med resten av bærene og putt formen(e) i fryseren, og la den stå i 1-2 timer, men gjerne lengre. Ta isen ut av fryseren 20-30 minutter før servering, og nyt!

Semifreddo med skogsbær

Lager du isen i en stor form må du beregne lengre tid både til innfrysning og ved opptining før servering.

Oppskrift på semifreddo med krokan finner du her.

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen takk for mange gode oppskrifter! Har laget denne i stor form, men da jeg tar den opp for å spise (noen dager etterpå) tiner isen lenge før bærene. Så.enten blir det halvtint is med helt harde bær, eller halvfryste bær med vaniljesaus. Gjør jeg noe galt? Smakte uansett veldig godt!

  2. Laget denne i dag, men det gikk dårlig å piske fløten i eggedosisen. Det ble aldri kremaktig, bare en suppe. Har lest i en annen oppskrift at kremen skal piskes for seg selv i en tredje bolle.

    1. Opplever det samme som dei andre, det blir ikkje ei kremete blanding etter at fløyta er tilsett. Skal denne virkelig ikkje piskast først?

  3. Denne oppskriften var ikke bra. Bærene tines mye saktere enn isen. Det medfører at det blir en skjevhet i konsistensen.

  4. Var veldig vanskelig å blande kremfløten inn i eggedosisen. Det ble aldri til en krem. Er det noe jeg har gjort feil eller burde være obs på?

  5. Det er i utgangspunktet selvsagt, men det står ikke noe sted at eggedosisen (de piskede eggeplommene og sukkeret) skal vendes inn i fløteblandingen (det står kun at eggehvitene skal vendes inn). For de mindre erfarne, kanskje en idé å legge inn?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste