Godt brød, smøreost og røkt laks er enkel, men kjempegod lunsj- eller turmat. Til en sandwich trenger du omtrent:
Ingredienser
1 bit | langpannebrød/foccacia eller to brødskiver |
1-2 blader | salat |
dillost eller annen kremost | |
1-2 skiver | røkt laks (eller ørret) |
agurk i staver | |
1 skive | sitron |
gressløk hakket (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Del brødet i to på langs. Har du ikke tid eller ork til å bake selv kan du selvsagt benytte to brødskriver istedet. Smør kremost på begge brødbitene/skivene og fordel litt salat på brødbiten som skal ligge nederst. Fordel lakseskiver og agurkstaver over. Legg på en sitronskive eller press over litt sitronsaft, og fordel deretter litt hakket gressløk over. Legg den øverste brødbiten over og pakk sandwichen inn i plast, folie eller matpapir. Legg deretter pakken i en matboks eller lignende, hvis du har, slik at den blir best mulig beskyttet dersom den skal fraktes.
(Oppskriften er utarbeidet på oppdrag fra Strømmen Storsenter og www.shoppingblogg.no, hvor jeg er fast gjesteblogger. Innlegget finner du her.)
Da vi stod og grillet marsmellows i dag over bålet tenkte jeg på dette bildet! Jeg hadde ikke et så lekkert grillspyd da, men de ble varme og myke!
Fortsatt god påske!