Den aller første kaken jeg bakte var en rullekake, fylt med bringebærsyltetøy og toppet med en kremdott. Jeg husker det som det var i går. Det har blitt noen kaker siden den gang, og en av de siste jeg har laget er denne rullekaken som er fylt og toppet med oreokrem og friske bringebær. Enkelt, kjapt og nydelig godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KAKEBUNN

4 egg
125 g sukker
100 g hvetemel
4 ss bakekakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

OREOKREM & DEKOR

5 dl kremfløte
1-2 ts sukker
150 g Oreokjeks eller andre sjokoladekjeks, grovt hakket
100 g bringebær

SLIK GJØR DU

Rullekake med oreokrem og bringebær

Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme. Kle et bakebrett med bakepapir.

Pisk egg og sukker til en luftig og lys gul eggedosis (ca. 6-8 minutter). Bland sammen hvetemel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker, og sikt det inn i eggedosisen. Bruk en slikkepott og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at det hele skal bli blandet sammen. Dersom du rører for hardt eller lenge slår du luften ut av eggedosisen, og da kan rullekaken bli kompakt.

Hell røra på det bakepapirkledde bakebrettet, og fordel den jevnt utover. Stekes midt i ovnen i 7-9 minutter. Du sjekker om kaken er ferdigstekt ved å stikke bakenden av en fyrstikk midt i. Dersom fyrstikken er tørr er kaken gjennomstekt. Dersom det følger med litt våt deig må den steke et minutt til eller mer. Pass på at den ikke steker for lenge, for da kan den bli vanskelig å rulle sammen. Min kake var ferdig etter 8 minutter.

La kaken avkjøles på bakerist i ca. 5 minutter. Legg deretter et rent bakepapir på benken og strø ca. 1 ss sukker jevnt utover. Hvelv kakebunnen over på det sukkerstrødde bakepapiret, og legg deretter bakebrettet over. La det stå å avkjøles i ytterligere 5 minutter. Fjern bakebrettet og dra forsiktig av det øverste laget med bakepapir.

Visp kremfløte og sukker til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visper. Ha ca. 2/3 av av de hakkede oreokjeksene i kremen (det er ikke nødvendig å fjerne det hvite fyllet), og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Fordel ca. halvparten av oreokremen og halvparten av bringebærene utover kakebunnen, men la det være et felt uten krem omtrent 3 cm fra den ene langsiden. Begynn på den andre langenden og rull kaken sammen, så tett som du klarer uten at kakebunnen sprekker opp. Rull bakepapiret rundt kaken legg den med skjøten ned. Smør resten av oreokremen rundt kaken og strø resten av de hakkede oreokjeksene over. Dekorer med resten av bringebærene rett før servering.

Rullekake med oreokrem og bringebær

TIPS

  • Hvordan vet du at eggedosisen er ferdig pisket? Når du kan skrive «Ole» med vispen uten at det flyter utover umiddelbart, er eggedosisen ferdig pisket.
  • Dersom du ønsker å benytte hjemmelagede oreokjeks i kremen kan du benytte denne oppskriften. Det er ikke nødvendig å lage vaniljefyllet.
  • Rullekake kan varieres i det uendelige, og fylles med bær og frukt etter smak og behag. Har du testet rullekake med bringebær?
  • Dersom du skal servere rullekake til gjester anbefaler jeg å lage den samme dag som den skal serveres, for da ser den finest ut. Men, rullekaken kan oppbevares i kjøleskapet et par dager, og kan fryses, så alt må ikke spises opp samme dag (men det er ofte det som skjer).

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, laget denne igår – men fyllet «forsvant» – selv om det var mye av det. Kaken stod 8 minutt i ovnen

  2. Jeg lager rullekake av og til, godt og lettvindt! Jeg lurer på hvorfor det er noen oppskrifter med bare hvetemel og noen med både hvetemel og potetmel. Hvilken funksjon har potetmelet? Veldig glad for all den gode maten din!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste