Rullekake var en av de første kakene jeg laget helt alene, for snart et halvt århundre (!) siden. En kjempegod rullekake med bringebærsyltetøy i svingene og en kremtopp ved siden av. Jeg var ikke så lite stolt!

Rullekake er en favoritt hos både store og små, og er kjapp å lage. Lag det gjerne til morsdag på søndag!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KAKEBUNN

4 egg
125 g sukker
1 lime , finrevet skall
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts (ekte) vaniljesukker

FYLL & DEKOR

1 ss sukker
300 g bringebærsyltetøy , tykt
3 dl kremfløte , stivpisket
100 g bringebær , kan sløyfes
melisdryss , kan sløyfes

SLIK GJØR DU

Rullekake med bringebær

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Kle et bakebrett (ca. 40 x 35 cm) med bakepapir.

Pisk egg og sukker til en luftig og lys gul eggedosis. Vask limen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende. Du kan eventuelt droppe limeskallet eller benytte sitron istedet. Ha limeskallet i eggedosisen og sikt deretter i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en slikkepott og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at det hele skal bli blandet sammen. Dersom du rører for hardt eller lenge slår du luften ut av eggedosisen, og da kan rullekaken bli kompakt.

Rullekake med bringebær

Hell røra på det bakepapirkledde bakebrettet, og fordel den jevnt utover. Stekes midt i ovnen i 7-9 minutter. Du sjekker om kaken er ferdigstekt ved å stikke bakenden av en fyrstikk midt i. Dersom fyrstikken er tørr er kaken gjennomstekt, følger det med litt våt deig må den steke et minutt til eller mer. Pass på at den ikke steker for lenge, for da kan den bli vanskelig å rulle sammen. Min kake var ferdig etter 8 minutter.

La kaken avkjøles på bakerist i ca. 5 minutter. Legg deretter et rent bakepapir på benken og strø ca. 1 ss sukker jevnt utover. Hvelv kakebunnen over på det sukkerstrødde bakepapiret, og legg deretter bakebrettet over. La det stå å avkjøles i ytterligere 5 minutter. Fjern bakebrettet og dra forsiktig av det øverste laget med bakepapir. Fordel syltetøyet jevnt utover hele kakebunnen. Begynn på den ene langenden og rull kaken sammen, så tett som du klarer uten at kakebunnen sprekker opp. Rull bakepapiret rundt kaken legg den med skjøten ned.

Serveres med stivpisket kremfløte, vaniljeis eller kesam – og gjerne med noen friske bringebær, hvis du har.

Rullekake med bringebær

TIPS

 • Rullekake kan varieres i det uendelige, og fylles med bær og frukt etter smak og behag. Fyll den gjerne med litt stivpisket kremfløte, vaniljekrem eller lignende også.
 • Dersom du skal servere rullekake til gjester anbefaler jeg å lage den samme dag som den skal serveres, for da ser den finest ut. Men, rullekaken kan oppbevares i kjøleskapet et par dager, og kan fryses, så alt må ikke spises opp samme dag (men det er ofte det som skjer).

Rullekake med bringebær

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  Jeg tenkte å bake en diabetesvennlig utgave av rullekaken. hva kan jeg strø bakepapiret med istedet for sukker? Er det noe annet enn hvetemel jeg kan bruke? Bytter ut sukkeret i selve røra med stevia eller sukrin.
  Med vennlig hilsen
  Anne-Grethe

   1. Ang svar til Anne Grethe over her ? Bare droppet sukkeret skriver du og iallefall ikke benytte hvetemel ? Hmm litt usikker hva du mener ?

    1. Jeg forsto det slik at spørsmålet var knyttet til hva hun skulle strø på bakepapiret isteden for sukker – og om hvetemel var et alternativ, men ser nå at jeg kan ha misforstått. Prøver meg derfor på et nytt svar:

     – du kan droppe sukkeret på bakepapiret
     – jeg har ikke kunnskap om diabetes og har derfor ikke forslag til hva du evt. bør erstatte hvetemelet med.

  1. stevia eller sukrin går fint, du kan erstatte hvetemelet med potetmel, mandelmel, rismel,bokhvetemel eller kikertmel. Personlig foretrekker jeg potetsmel

   1. Det er jo enda mer karbohydrat i potetmel enn i hvetemel . Så har du diabetes er ikke potetmel en god erstatning

 2. Går det an å bruke limesaft i stedet for skall, hvis en ikke har det? Evnt hvor mye ca?

  Digger bloggen din, bruker den stadig!!

  1. Dersom du ikke har lime (med skall) kan du feks benytte sitronskall, eller droppe det helt. Du kan også tilsette lime- eller sitronsaft (1-2 ss?), men da må du også øke melmengden noe.

 3. Hei Trine, jeg har stekebrett på 40×35 cm, hvor stor oppskrift trenger jeg til dette?
  Er din oppskrift da ok til dette brettet eller må jeg forandre oppskriften?

  1. Det er samme størrelse som jeg har benyttet i denne oppskriften, så da kan du bruke oppskriften som den er. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste