Rullekake var en av de første kakene jeg laget helt alene, for snart et halvt århundre (!) siden. En kjempegod rullekake med bringebærsyltetøy i svingene og en kremtopp ved siden av. Jeg var ikke så lite stolt!

Rullekake er en favoritt hos både store og små, og er kjapp å lage. Lag det gjerne til morsdag på søndag!

Annonse

Ingredienser

KAKEBUNN

4 egg
125 g sukker
1 lime , finrevet skall
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts (ekte) vaniljesukker

FYLL & DEKOR

1 ss sukker
300 g bringebærsyltetøy , tykt
3 dl kremfløte , stivpisket
100 g bringebær , kan sløyfes
melisdryss , kan sløyfes

SLIK GJØR DU

Rullekake med bringebær

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Kle et bakebrett med bakepapir.

Pisk egg og sukker til en luftig og lys gul eggedosis. Vask limen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende. Du kan eventuelt droppe limeskallet eller benytte sitron istedet. Ha limeskallet i eggedosisen og sikt deretter i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en slikkepott og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at det hele skal bli blandet sammen. Dersom du rører for hardt eller lenge slår du luften ut av eggedosisen, og da kan rullekaken bli kompakt.

Rullekake med bringebær

Hell røra på det bakepapirkledde bakebrettet, og fordel den jevnt utover. Stekes midt i ovnen i 7-9 minutter. Du sjekker om kaken er ferdigstekt ved å stikke bakenden av en fyrstikk midt i. Dersom fyrstikken er tørr er kaken gjennomstekt, følger det med litt våt deig må den steke et minutt til eller mer. Pass på at den ikke steker for lenge, for da kan den bli vanskelig å rulle sammen. Min kake var ferdig etter 8 minutter.

La kaken avkjøles på bakerist i ca. 5 minutter. Legg deretter et rent bakepapir på benken og strø ca. 1 ss sukker jevnt utover. Hvelv kakebunnen over på det sukkerstrødde bakepapiret, og legg deretter bakebrettet over. La det stå å avkjøles i ytterligere 5 minutter. Fjern bakebrettet og dra forsiktig av det øverste laget med bakepapir. Fordel syltetøyet jevnt utover hele kakebunnen. Begynn på den ene langenden og rull kaken sammen, så tett som du klarer uten at kakebunnen sprekker opp. Rull bakepapiret rundt kaken legg den med skjøten ned.

Serveres med stivpisket kremfløte, vaniljeis eller kesam – og gjerne med noen friske bringebær, hvis du har.

Rullekake med bringebær

TIPS

  • Rullekake kan varieres i det uendelige, og fylles med bær og frukt etter smak og behag. Fyll den gjerne med litt stivpisket kremfløte, vaniljekrem eller lignende også.
  • Dersom du skal servere rullekake til gjester anbefaler jeg å lage den samme dag som den skal serveres, for da ser den finest ut. Men, rullekaken kan oppbevares i kjøleskapet et par dager, og kan fryses, så alt må ikke spises opp samme dag (men det er ofte det som skjer).

Rullekake med bringebær

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.