PØLSEGRYTE MED PAPRIKA OG BØNNER

Jeg er egentlig ikke så glad i "pølsemat", men med fargerikt og smakfullt tilbehør i en gryterett, går de ned på høykant. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner
Annonse

Ingredienser

500 g gode pølser , delt i 4-5 biter (ca.)
1 løk , i terninger
200 g sellerirot, , i terninger (ca.)
2-3 gulrøtter , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika liten , i biter
1 gul paprika liten , i biter
0,5 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 boks hermetiske tomater (for eksempel cherrytomater)
½-1 terning kyllingbuljong
2 ss chilisaus
¼-1/2 ts spisskummin
1 ts paprikakrydder (røkt) (ca.)
salt og pepper
1 boks sorte bønner (1 boks tilsvarer ca. 400 g)
frisk timian , hakket (kan eventuelt erstattes med 1 ts tørket timian)

SLIK GJØR DU

Fres løken et par minutter i litt smør eller olje, og tilsett sellerirot, gulrøtter og hvitløk. La det stå å surre på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett rød og gul paprika og la det surre med noen minutter, før du tilsetter hvitvin, hermetiske tomater, buljongterningen og chilisausen. Tilsett krydderet (smak deg frem). Ønsker du å benytte tørket timian i stedet for frisk tilsetter du timian nå. Tilsett også pølsebitene. La gryteretten stå å putre på svak varme til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. Tilsett bønnene og frisk timian og la retten putre noen minutter til.

Pølsegryte med paprika og bønner

Server pølsegryten med godt brød til, eventuelt potetmos eller ovnsstekte potetbåter.

VELBEKOMME!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits