ANNONSE - MUTTI

Pizzasnurrer er supert både til middag og kveldsmat, men egner seg også godt i matpakken, på biltur eller fjelltur. De kan fylles etter smak og behag. Jeg har fylt disse med skinkepålegg, grillet paprika, ost og Mutti pizzasaus.

Mutti pizzasaus er en klassisk italiensk pizzasaus som lages av ferske italienske tomater. Den har en fin konsistens og en nydelig smak, krydret med et hint av oregano og basilikum. Mutti pizzasaus er et godt alternativ dersom du ikke har tid eller lyst til å lage pizzasausen selv. Den finnes i to størrelser, 400 gram og 210 gram.

Prøv den du også - og lag smakfulle pizzasnurrer til påskeferien!

Annonse

Ingredienser

GJÆRDEIGEN

650 g hvetemel
150 g sammalt hvetemel, fin
1/2 ts salt
1 klyper sukker
25 g gjær eller 2/3 pose tørrgjær
3 dl vann
2 1/2 dl melk
100 g smør i terninger

FYLL & TOPPING

200 g Mutti pizzasaus
200 g skinke , i strimler
1/2 rød paprika , i små terninger
250 g ost , revet

SLIK GJØR DU

Pizzasnurrer

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen på lav hastighet. Tilsett eventuelt mer vann dersom deigen virker kompakt, eller litt mer mel om den virker løs. Elt deretter deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen, etter ytterligere 10 minutter. Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett den på et trekkfritt sted. La deigen heve til omtrent dobbel størrelse, noe som vanligvis tar litt i overkant av 1 time. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.

Mens deigen hever skjærer du opp skinke og paprika som angitt, river osten og finner frem pizzasausen. Bytt gjerne ut skinken med kjøtt- eller kyllingrester.

Pizzasnurrer

Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut i en rektangulær leiv som er ca. 60 x 45 cm. Smør pizzasausen utover leiven og fordel skinke, paprika og ca. halvparten av osten over, og rull sammen (begynn med kanten som er nærmest deg). Skjær deigen opp i 18-24 jevnstore biter som du fordeler på to bakepapirkledde bakebrett. Fordel resten av osten oppå. La pizzasnurrene etterheve i ca. 30 minutter under plast eller et klede.

Pizzasnurrer

Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til pizzasnurrene er gylne og gjennomstekte.

Pizzasnurrer

Pizzasnurrene nytes best varme eller lune, men smaker også godt når de er kalde.

Pizzasnurrer

Pizzasnurrene kan gjerne fryses og tas opp når behovet melder seg. Frosne pizzasnurrer bør få tine i romtemperatur og deretter varmes opp ved 175-200 grader varmluft i ca. 4 minutter. Dersom du skal ha dem med deg på tur så legg dem frosne i matboksen, så tiner de opp til du skal spise dem.

Pizzasnurrer

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Mutti. Mutti pizzasaus får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger som for eksempel Meny, Spar, Mega, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Litt synd du ikke har laget en oppskrift på pizzasaus her, fordi det ser helt nydelig ut. Finner ikke denne sausen i mine butikker desverre. Kanskje du kan anbefale en alternativ saus? Synes at det er sausen som er viktigst i slike pizzaboller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.