Nesten hver eneste fredag står det pizza på menyen hjemme hos oss, noe spesielt junior på 12 er glad for. Pizzaen toppes med rød eller hvit pizzasaus, samt topping etter smak og behag eller hva vi har tilgjengelig. Gjerne rester, pizza er nemlig en ypperlig rett å få brukt opp grønnsaks-, kjøtt- og osterester i. Denne pizzaen er toppet med squash, rødløk, mozzarella og pinjekjerner.

Ingredienser

PIZZADEIGEN

500 g pizzamel eller siktet hvetemel
15 g gjær ellr 1/2 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1/4 ts sukker
3 1/2 dl vann
1 ss olivenolje

TOPPING

1 boks pizzasaus
1 squash
1 rødløk , i ringer
2 mozzarella
2 ss pinjekjerner , ristet
tørket oregano
chiliflak
75 g parmesan , finrevet

SLIK GJØR DU

2020-09 Pizza med tomatsaus, squash og mozzarella

PIZZADEIGEN

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet til deigen får en fin konsistens. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Øk til middels hastighet og elt deigen i ytterligere 10 minutter. Tilsett olivenolje og elt i ca. ytterligere 5 minutter, til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar vanligvis litt i overkant av 1 time.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme) og sett samtidig et bakestål/en bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen. (Les mer om steking av pizza på bakestål/bakesten her.)

TOMATSAUS & TOPPING

Lag tomatsaus etter denne oppskriften eller bruk ferdig på boks. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de er gylne. Bruk en ostehøvel el. og skjær tynne skiver på langs av squashen. Pensle skivene med litt nøytral olje og stek dem raskt på høy varme i en grillpanne eller stekepanne. Legg til side. Skjær også opp rødløken.

UTBAKING & STEKING

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. La deigen gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler den tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Smør pizzasausen jevnt og tynt utover, men ikke helt ut i kantene, og fordel squash, rødløk og mozzarella jevnt utover. Dryss over litt tørket oregano og eventuelt noen chiliflak for ekstra smak. Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (300 grader).

2020-09 Pizza med tomatsaus, squash og mozzarella

Dryss over pinjekjerner og litt finrevet parmesan, og fordel gjerne noen friske urter eller ruccula over den ferdigstekte pizzaen – og nyt den umiddelbart.

2020-09 Pizza med tomatsaus, squash og mozzarella

Varier med ulik topping på pizzasausen. Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Dersom du får pizzasaus til overs kan du fryse ned restene og bruke dem neste gang du skal lage pizza. Eller lag litt ekstra deig mens du likevel er i gang, og lag pizzaboller av restene.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Hvit pizzasaus, ost, parmaskinke, rødløk, cherrytomater, pinjekjerner og ruccola. Det er også godt med calamataoliven ved siden av.

    2. Fyldig og god tomatsaus, med bl.a. rød chilli og hvitløk.
      Litt Ruccola over sausen, deretter Parmesan, fersk Mozzarella og fersk Basilikum. Ha mer Ruccola over, når pizzaen er stekt.

    3. Mutti tomatsaus, spekeskinke, paprika, rødløk og mozarella, og litt ruccola for å toppe det hele.

  1. Elsker hvit pizza 🙂 Creme Fraishe med vårløk, hvitløk og pepper. Topping er parmasan, parmaskinke, pepperoni, soltørka tomater og oliven. Før servering legger jeg på Ruccola og pinjekjerner

  2. Heimelaga tomatsaus av langtidsbakte tomater, grilla paprika, oregano, kvitløk og chili, raudløk, mozzarella og serranoskinke.

  3. Vår faste topping starter med at vi legger hakket hvitløk utover pizzabunnen med noen klunker god olivenolje på toppen. Deretter pizzasaus og buffalo mozzarella. Etter steking legger vi på basilikum, parmaskinke, ruccola og ristede pinjekjerner. ✨

  4. Pepperoni, hvitløk, sharlottløk, chilli, litt ost…..
    Når pizzaen er stekt, hvitløksdressing av rømme/ chreme fresh/ honning/ lime/sriracha sauce. Og tilslutt ruccolasalat…. nydelig

  5. Pizzasaus (hjemmelaget m Muti tomater), Creme fraiche, revet mozzarella, skivede stekte sjampinjonger, spekeskinke og Ruccola.

  6. mutti pizzasaus, creme fraiche i klikker, gruyere og ekte trøffel+ trøffelpecorini på toppen etter steking

  7. Jeg liker å steke alle ingrediensene først, så min favoritt er: hvit saus (fra denne bloggen), mozzarella, stekt gul løk, stekt aubergine, stekt squash, stekt sjampinjong, salt, pepper og fersk timian :kr

  8. Jeg har blitt veldig glad i en thai-vri på
    Pizzaen. Chili/ingefær-marinerte scampi, cashewnøtter og vårløk. Toppes med masse frisk koriander og chili.

  9. Mitt favorittpizzafyll er Mutti tomatsaus, champignon, paprika, tomat, rødløk og ost. Når pizzaen er stekt og klar på tallerkenen, toppes den med tacosaus og ruccolasalat ⭐️ Skikkelig digg pizza

  10. Hvit pizza med spekeskinke, tomater, blåmuggost og manchego, toppet med pinjekjerner, ruccola og rømmedressing.

  11. Min favoritt er «Slegge», fra Ask Gård. En økologisk salami med chili, cajenne og sort pepper.

  12. Min favoritt topping på pizza er hvit trøffelsaus toppet med sprøstekt bacon, champignon, timian og gode oster! Namm

  13. Favorittopping:
    Saus: creme fraiche, salt, pepper og balsamico

    Topping: ovnsbakte skiver av søtpotet, rødløk, champinjon, blåmuggost og litt revet mozzarella

    Topp-topp(etter stekt): panneristede valnøtter marinert i kremet balsamico og havsalt + ruccula

  14. Tomatsaus, spekeskinke, blåmuggost, grovt hakkede valnøtter. Toppes med ruccula og honning etter steking

  15. Tomatsaus, Nduja, buratta ost og basillukum blader 🙂 toppes med ruccula og en god olje.

  16. Helt klart parmaskinke, mozarella, pinjekjerner og ruccola. I tillegg litt småskiver parmesan på toppen! Nam! 🙂

  17. Mutti pizzasaus, fersk mozarella,rød- løk, champinjong. Toppes med coppaskinke, ruccola og ristede pinjekjerner etter steking

  18. Hjemmelaget tomatsaus av Mutti finhakkede tomater, løk, hvitløk, gulrot, selleri, tørket oregano og basilikum, salt, pepper og en dæsj sukker (ferdigstilles med stavmikser). Norwegia ost, tunfisk, svarte, grønne og aubergine fargede hele oliven, fetaost, tørket oregano, litt fersk timian.

  19. Pepperonipølse, soltørket tomat (i olje) og masse god ost oppå en god tomatsuaus med urter og masse hvitløk 🙂

  20. Hvit saus, mozzarella, parmaskinke, rødløk, cherrytomater, ruccula, pinjekjerner og parmesan

  21. Den aller beste toppingen fikk jeg på en bitteliten pizzeria i Bari – panna og italiensk speck! Ved gjenskaping hjemme blir det creme fraiche og en god prosciutto

  22. Mutti pizzasaus blandet med creme fresh,mozzarella ost og Jarlsberg ost, stranda spekeskinke og bacon,rødløk. Toppet med pinjekjerner, litt chiliolje og ruccolasalat etter strekning

  23. Masse mozzarella, rødløk (best med sommeren nyplukket og fersk), sopp, oliven, pinjekjerner og ruccola!

  24. Tomatsaus, salsiccia, fersk mozzarella og basilikum. Stekt på pizzastein på grillen

  25. Eit tynt lag med god, heimelaga tomatsaus, litt riven ost over, spekeskinke, mozzarella, pinjekjerner og ruccula eller basilikum. Enkelt og greit. Når vi innimellom fyrer opp pizzaovnen, er dette topp:)

  26. Favorittopping på pizza er cheddar/mozzarella, tomater, sopp, artiskokk og rødløk. Og så ha på spekeskinke, nykvernet pepper og Ruccola når den er ferdig stekt:-)

  27. Det må bli chorizo eller annen sterk pølse, chiliolje og masse, god ost 🙂 Også stor fan av røkelaks på pizzaen!

  28. Vår favoritttopping er sitronmarinert kylling, mozarella, rødløk og masse ruccola ved siden av. Bruker bare Mutti som base for pizzasaus. «Hurra for Trine» sitat mannen i huset

  29. Hjemmelaget hvit pizza med reinsdyrfilet, granateplekjerner og bladspinat. Inspirasjon fra Grefsenkollen…

  30. Parmaskinke, mozarella, hvit pizzasaus, pinjekjerner, olivenolje, salt, Ruccla og syltet rødløk

  31. Kombinasjonen pære, blåmuggost og spekeskinke funker forbløffende bra som pizza-topping! Smaker fantastisk!

  32. Min favorittopping dersom det er snakk om amerikansk style pizza er kjøttdeigstuing av løk, kjøttdeig, krydder, tomatpure og vann, toppet med ost. Dersom pizzaen er italiensk liker jeg godt tomatsaus, mozzarella, rødløk og spekeskinke

  33. Min favoritt er en hvit pizza, hvor sausen består av crème fraiche, fersk basilikum, hvitløk og chili. Selve toppingen er blåmuggost, parmaskinke, fersk ruccula, parmesan og cherry tomater:)

  34. Akkurat nå er favoritten hvit pizza med blåmuggost, parmesan og en liten dash frisk sitron på toppen før servering

  35. Mutti pizzasaus (liten boks) mozzerella, revet ost, stekt løk, sopp og kjøttdeig over osten

  36. Muligens Chorizo, champignon, mozzarella og rødløk…? Eller chevre, honning, pinjekjerner og parmaskinke…? Eller kanskje blandet skogsopp, ulike oster og trøffelolje…?

    Det kommer an på humøret hva som er favoritten. Heldigvis kan pizza varieres i det uendelige!

  37. Elsker hvit pizza med en blanding av creme fraiche og revet parmesan! Topper den med spekeskinke, rødløk og mer ost, mozzarella, pinjekjerner og ruccola.

  38. Må bare si at jeg har virkelig lagt min elsk på chili, rødløk, fetaost og spinat. Den kombinasjonen er bare helt uslåelig.

  39. Eg kalle min egenkomponerte pizza for «mannepizza», for den e mektig og masse godt fyll! Med mine egne hjemmelagde kjøttboller, godt bacon, rødløk, litt cherrytomater skjært i tynne skiver, små klatter med basilikumpesto og såklart en god pizzasaus og revet ost. Drøvelen danser disco når man setter tenna i denne 🙂

  40. Jeg bruker alltid mutti sin pizzasaus!
    Favoritt topping er å surre skivet chaminjong, hvitløk, paprika og chilli. Tilsette paprikapulver, pizzakrydder og peppermix, samt litt av sausen, lar dette surre før jeg tilsetter bogskinke i tynne strimler. Heller så over resten av sausen og la koke litt inn før jeg tar på pizzaen og har ost på toppen. En digg pizza!!!

  41. Mutti pizzasaus, revet ost, Siliana salami, paprika og rødløk. Gjerne kremost tilslutt

  42. I denne rekkefølgen: Mutti pizzasaus, dryss av fin-fin hakket hvitløk, rødløkringer(rikelig), revet ost (f.eks alpeost, gryere…) hakket (ustekt) bacon, parmesandryss.

  43. Parmaskinke, mozarella, cherrytomater og ruccola. Og gjerne noen basilikumblader og god olivenolje på toppen.

  44. skal jeg kose meg skikkelig blir det en hvit pizza med salt akte beter, chevre og valnøtter (og bringebæreddik)

  45. Min favoritt topping på hjemmelaget pizza er tomatsaus mozarella, rødløk og bacon, toppet med ruculla og rød pesto!

  46. Viltpizza! Viltskav, hjemmelaget viltkrydder, løk, kantarell/champgnon og en hvit saus av creme fraiche med litt hvitløk og timian i 🙂

  47. Fersk Mozarello, pinjekjerner, soltørket tomat, parmaskinke, toppet med ruccula og flytende honning etter den er stekt.

  48. Hvit pizza med parmaskinke, rødløk, pære, selbu blå og mozzarella. Toppet med ruccola, og honning etter steking.

  49. Strandaskinke,mozzarella,aubergine,olivenolje,ruccola,basilikumpesto, rødløk, avokado og rømme. Nam nam nam, smaker fantastisk også oregano selvfølgelig!

  50. Tomatsaus og gode oster revet oppå er ungenes favoritt og derfor fast fredagspizza hos oss. Ved servering har vi også gode oliven, gode skinker og ruccola. Da blir det helg 🙂

  51. Favorittopping pizza: hjemmelaget saus, krydderskinke, rødløk, ekte revet ost, oregano, ruccolasalat og guacamole. Namm!

  52. Hvit pizzasaus, mozzarella og parmaskinke. Det hele toppes med deilig ruccolasalat med sitronskall, olivenolje, pinjekjerner og maldonsalt:-)

  53. Spicytomatsaus, parmaskinke,mozzarella,pinjekjerner,parmesan og ruccolasalat.

  54. Mitt favorittopping på pizza er Mutti pizzasaus, mozzarella, rødløk, parmaskinke, ruccolasalat, ristetede pinjekjerner og til slutt ringle over litt honning

  55. Crème fraîche med hvitløk, sitronpepper og hakket fersk basilikum, chili- og hvitløksmarinert scampi, aromasopp ,salsiccia pølse og litt ruccola.

  56. Rød pizzasaus, tacokrydret karbonadedeig, løk, tomat, ost – og salat, ost og rømmedressing etter steking. Til slutt noen knuste nachos-kjeks for «krønsj»

  57. Min favorittopping på pizza er spekeskinke, rødløk, blåmuggost og mais. Gjerne litt kantarell hvis jeg har det.

  58. Nesten all pizza er jo digg!! Men min favorittopping må være hvit saus, spekeskinke, soltørkede tomater, rødløk, sopp, oliven og mozzarella.

  59. Elsker hvit pizza med skinke, sopp og mozzarella! Så enkelt og så godt ❤️ bruker creme fraiche som saus og avogtil legger jeg til løk/paprika alt etter som hva jeg har i kjøleskapet.

  60. Skinke, karbonadedeig, pepperoni, rødløk, sjampinjong, ananas(selv om jeg har skjønt at noen mener det ikke hører hjemme på pizza), tomatsaus og Mozarella.

  61. Alltid noe god ost! Enten mozzarella, blåmuggost eller noe annet. Og god tomatsaus gir så mye god smak!

  62. Pære, blåmuggost, fiken, honning og valnøtter – på hvit pizzasaus

  63. Pizzasaus,rødløk, cherrytomater,oliven,soltørkede tomater , chorizo og mozzarella

  64. Sopp, sorte oliven, artisjokk, squash, paprika og mozzarella. Toppe med ruccolasalat.

  65. Hvit pizza med pære, norzola, valnøtter og honning – en av Trines oppskrifter, selvfølgelig

  66. Kylling, bacon, rødløk og peanøtter er min favorittopping på pizza tomatsaus og ost er et must

  67. Jeg liker best den tradisjonelle pizzaen med kjøttdeig, bacon og løk…Toppet med en god ost

  68. Min manns egenproduserte tomatsaus, italiensk salami, oliven og mozerella. Og i dag skal vi innvie vår nyinnkjøpte vedfyrte pizzaovn

  69. Creme fraiche, rødløk, mozarella, etter steking toppes med serranoskinke og ruccolasalat!

  70. Stekt sopp med hvitløk, rødløk og mozarella. Toppes med basilikum og pinjekjerner etter steking.

  71. Mutti pizzasaus er en favoritt her også. Som topping på pizza er gulost blandet med blåskimmelost. Parmaskinke, ruccola og pinjekjerner

  72. Hjemmelaget tomatsaus, løk, hvitløk, chili, 4-oster fra Tine, chorizo, kapers og oliven. Serveres med ruccola og rømme- og hvitløksdressing.

  73. Mutti tomatsaus, godt krydret kjøttdeig med hvitløk, chili og urter, purre og fersk mozarella.

  74. Creme fraiche, 1 fedd hvitløk, rødløk og mozzarello. Stekes og toppes med mortadello skinke, grovhakka pistasjnøtter og noen dråper med trøffelolje.

  75. En skikkelig digg hvit eller rød pizzasaus, mozarella og jarlsberg, champingnon, rødløk og bacon. Toppet med parmesan

  76. Min favoritt pizza topping er en god tomatsaus, gjerne Mutti. Så dadler eller fiken biter, sopp, løk, Selbu blå, skiver av pærer og revet Jarlsberg over det hele.

  77. Strimlet biffkjøtt, ananas, ulike oster i mix, gjerne en god hvitløksdip ved siden av saus med pesto i på bunnen

  78. Pizza Rosso:
    Pizza 1:: salsiccia, n’duja
    Pizza 2: parmaskinke og ruccola
    Begge med en god tomatsaus (gjerne med Mutti pizzasaus)

  79. Tynn bunn med tynt lag med hjemmelaget tomatsaus, serranoskinke og blanding av flere oster. Topping er ruccola eller basilikum når pizzaen er ute av ovnen.

  80. Min favoritt er pizza parma; god tomatsaus, mozarella, parma/spekeskinke, ruccola, parmesan og pinjekjerner

  81. Her i huset er det must med mozzarella, hvit saus, spekeskinke, pære og blåmuggost!

  82. Hjemmelaget tomatsaus av mutti hermetikk tomater, speke salami med fennikel fra Tind, mozzarella, asparges marinert i hjemmelaget pesto (laget av hvitløk, basilikum, pinjekjerner, salt, pepper og god olivenolje) = favoritt topping

  83. Pizza med hvit pizzasaus av creme fraîche, hvitløk, basilikum og pepper, toppet med manchego, chorizo, rødløk og smørstekt sopp er noe av det beste jeg vet!

  84. Mutti pizzasaus, revet ost, parmaskinke, sorte kalamati oliven, rukkoli salat og pinjekjerner

  85. Creme fraiche med basilikumpesto og hvitløk, spekeskinke, pinjekjerner, rødløk og ruccola

  86. Min favorittopping er klassikeren med parma, ristede pinjekjerner og frisk ruccula

  87. Hvit saus med parmasan, mozzarella, norvegia toppet med skivet reinsdyrkjøtt og granateple etter steking

  88. Ruccola, spansk spekeskinke, parmesanost og pinjekjerner.. og seff en god tomatsaus+jarlsbergost.

  89. Tomatsaus, god ost, kalamata oliven og squash, toppet med hvitløksmør 🙂

  90. Favoritten er hvit pizzasaus (creme fraîche, basilikum, hvitløk) med friske grønnsaker og kyllingfilet

  91. Ruccolasalat!

    I tillegg til hjemmelaget pizzasaus, mosarellaost, sisilana salami hvitløk, olivenolje, Serranoskinke, pinjekjerner

  92. Créme fraiche blandet med presset hvitløk som saus. Mozzarella i skiver samt halve cherrytomater og spinat. Deretter litt revet ost toppet med oregano. Noen blader basilikum på toppen etter steking er prikken over i-en.

  93. Skikkelig skarp og spicy Pepperoni, rødløk, chiliflak og en osteblanding av fersk mozzarella og revet pecorino-ost. Passer til både hvit og rød saus, kanskje Mutti sin saus løfter det til nye høyder.

  94. Hvit pizzasaus, elgkjøttdeig, bacon, cherrytomater, sopp, paprika og løk, toppet med mozarella!

  95. Den absolutt favoritten er hvit pizza med serranoskinke, blåmuggost, fersk mozzarella, pinjekjerner og ruccola. Rød pizzasaus lager jeg som oftest selv med ting fra hagen; tomater, løk, hvitløk, squash og basilikum, og topper med det samme som hvit pizza minus blåmuggosten.

  96. Hei,
    Jeg bruker Mutti pizzasaus, rødløk, mozzarella di bufalo i skiver og svarte oliven.
    Bruker din deig, takk for god oppskrift!
    Mvh Fredrikke

  97. Serrano- eller parmaskinke, fetaost, ruccolasalat, rømme og pinjekjerner. Nam!

  98. Tomatsaus, parmaskinke, mozarella, pinjekjerner og gjerne litt parmensan. Den stekte pizzaen toppes med tynnskårede tomatskiver og ruccola.

  99. Blåmuggost på hvit pizzasaus- Nydelig. Gjerne med rødløk og en god vellagret Jarlsberg i tillegg.

  100. Tomatsaus, mozarella og parmesan. Etter steking toppes den med fersk basilikum, pinjekjerner, ruccola, parmesan og mye deilig parmaskinke.

  101. ‘ Italienske ‘ ansjos & Mozzarella & Mutti sine cherry-tomater.Og gooooood parmesan på toppen.

  102. Masse gode grønnsaker har jeg blitt glad i på pizza. Det siste jeg smakte var sukkererter, overraskende godt!
    Ellers er tacopizzaen min en stor favoritt hos mannen i huset

  103. Pizzasaus (Mutti – enkelt og best), mozarella, spekeskinke, cherrytomater, rødløk, kantareller og fersk basilikum.

  104. Chorizo, pepperoni, oliven og valgfri ost.Ruccolasalat has på etter ferdig stekt. 🙂

  105. Det blir pizzasaus av creme fraiche og hvitløk, deretter revet ost. Rigler over bittelitt god olivenolje og topper med skivet sopp, løk (tar det jeg har av løk), ananas og mais. Ikke glem flaksalt og chilikrydder.

  106. Hjemmelaget tomatsaus, rå kjøttdeig, rødløk, oliven, pizzakrydder, god ost og fersk basilikum.

  107. Favoritt er skikkelig 80 talls topping. Tomatsaus, Kjøttdeig, løk, mais,ananas og revet ost på toppen

  108. Hjemmlaget tomatsaus med ferske tomater, carpaccio, maaasse parmesan, pinjekjerner, ruccola salt og oliven! 🙂

  109. Hjemmelaget tomatsaus med hvitløk og chili, kyllingfilet marinertI teriyaki saus, ananas, ost og cashewnøtter.

  110. Paprika, fenikkelsalami og aromasopp! Hadde vært fantastisk å vinne kjøkkenmaskin for en student

  111. Favoritten er tomatsaus, mozzarellaost blandet vellagret og fersk, parmaskinke og ruccola med digg hjemmelaget hvitløksrømme til I det siste har jeg også prøvd ut blåmuggost, fiken og fersk krydder av det jeg har tilgjengelig, var utrolig godt det også!

  112. Klassisk Margherita – Mutti tomatsaus, masse mozzarella og et dryss av fersk basilikum til slutt!

  113. Selbu blå! Nydelig på hvit pizza, gjerne med litt spekeskinke/-pølse, tynne pæreskiver og revet ost.

  114. Tomatsaus, squash, champignon, Ask sleggepølse, hvitløk og chili. Revet ost og biter med blåmuggost

  115. Min favoritt er hvit saus av creme Fraish, med rødløk, sopp og tynne potetskiver. Det er så godt!

  116. Min favoritt er hvit saus av creme Fraiche med rødløk, sopp og tynne potetskiver. Det er så godt!

  117. Tomatsaus fra Mutti, mozzarella , parmaskinke , ruccolasalat , punjekjerner og revet parmesan

  118. Kvit pizza med creme fraiche, kvitløk, chili. Kylling , rødløk, paprika, pinjekjerner, ost.

Comments are closed.

Min Handleliste