Det er straks helg og tid for fredagspizza! I dag toppes den med pizzasaus, chilisalami, grillet paprika og mozzarella - en smakfull og litt spicy kombo! Oppskriften gir 2 store eller 4 små pizzaer.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PIZZABUNN

500 g pizzamel eller hvetemel
15 g gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1/4 ts sukker
3 1/2 dl vann
2 ss extra vigin olivenolje

TOPPING

75-100 g salami piccante eller annen chilisalami
1-2 grillet paprika eller søt paprika, i tynne strimler
2 mozzarella
chiliflak (kan sløyfes)
frisk oregano (kan sløyfes)

PIZZASAUS

400 g hermetiske tomater , hakkede
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss extra vigin olivenolje
1-2 klyper chiliflak (kan sløyfes)
1/2 ts sukker (ca.)
salt og pepper

RØMMEDRESSING

200 g rømme (gjerne lettrømme)
50 g majones (gjerne lettmajones)
2 fedd hvitløk , finhakket (kan sløyfes)
1-2 ts sitronsaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet til deigen får en fin konsistens. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Øk til middels hastighet og elt deigen i ytterligere 10 minutter. Tilsett olivenolje og elt i ytterligere 5-10 minutter, til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar vanligvis litt i overkant av 1 time.

Mens pizzadeigen hever lager du tomatsausen. Hell tomatene i et dørslag og la dem stå å renne av i ca. 15 minutter uten at du rører i dem. Ha de avrente tomatene i en liten bolle og tilsett finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt chiliflak dersom du ønsker litt sting i sausen. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller blender, men selv foretrekker jeg den slik den er. La gjerne sausen stå å trekke i romtemperatur en stund, slik at alle de gode smakene får satt seg.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme) og sett samtidig et bakestål/en bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen. (Les mer om steking av pizza på bakestål/bakesten her.)

Finn frem toppingen og skjær paprikaen i tynne remser. Rør også sammen rømme, majones og hvitløk til rømmedressingen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Pizza med spicy salami og paprika

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. La deigen gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler den tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Smør pizzasausen jevnt og tynt utover, men ikke helt ut i kantene, og fordel salami, paprika og mozzarella jevnt utover. Dryss gjerne over et par klyper chiliflak for ekstra smak.

Pizza med spicy salami og paprika

Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 5-6 minutter (på 10 mm bakestål og 300 grader). Dersom du steker pizzaen på stekeovnens bakebrett må du beregne noe lengre steketid, omtrent 10-15 minutter.

Pizza med spicy salami og paprika

Dryss gjerne friske urter eller ruccula over den ferdigstekte pizzaen – og nyt den umiddelbart sammen med litt rømmedressing.

TIPS

  • Varier med ulik topping på pizzasausen, og bruk gjerne rester av skinke, salami og ost du har liggende. Ta gjerne en titt her for inspirasjon til hva du kan toppe pizzaen med.
  • Dersom du får pizzasaus til overs kan du fryse ned restene og bruke dem neste gang du skal lage pizza. Eller lag litt ekstra deig mens du likevel er i gang, og lag pizzaboller av restene.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste