Pasta er populær mat som kan varieres i det uendelige. Her har pastaen fått selskap av salsiccia i en fargerik pastasaus. Salsiccia er en italiensk pølse av svinekjøtt og urter, som fås kjøpt rå i enkelte butikker. Den er ypperlig å steke hel, eller smuldre på pizzaen eller i pastasausen, som jeg har gjort i denne oppskriften. I tillegg har jeg tilsatt gulrøtter, paprika og røde linser, slik at retten metter godt også.

Ingredienser

300 g salsiccia eller annen fersk pølse
1 løk , i små terninger
2 fedd hvitløk ,finhakket
2 ss tomatpuré
1-2 gulrøtter , i små terninger
1 rød paprika , i små terninger
400 g hermetiske tomater , hakkede
400 g hermetiske cherrytomater
1 ss kylling- eller kalvefond
1 ss hvitvinseddik
300 g ferdigkokte røde linser (ca.)
litt sukker , eventuelt
salt og pepper
parmesan
friske krydderurter
4 porsjoner pasta

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle ingrediensene (med unntak av pølsen) slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha litt nøytral olje i en gryte og stek løken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Ha i tomatpureen og la det surre et par minutter under omrøring, og tilsett deretter tomater, gulrøtter, paprika, fond og hvitvinseddik. La det stå å småkoke/trekke i ca. 15 minutter.

Kok pastaen al dente etter anvisningen på pakken. Ta vare på ca. 1 dl av pastavannet.

Fjern skinnet på pølsen og smuldre den oppi gryta i jevnstore biter, og la det småkoke/trekke i 5 minutter. Skyll linsene godt og tilsett i gryta, og la det stå å småkoke/trekke i ytterligere 5 minutter. Tilsett eventuelt litt av pastavannet dersom mye væske har fordampet underveis. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Bland sammen pasta og saus, eller server det hver for seg. Nytes umiddelbart med litt revet parmesan, friske krydderurter og godt brød til.

TIPS

  • Når du skal koke pasta er det viktig at du benytter en stor kjele og rikelig med vann. Kok opp vannet, tilsett salt (ca. 1 ss pr. liter vann) og deretter pastaen. Rør underveis, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Bruk koketiden på pastapakken som utgangspunkt, men la smaken avgjøre om den faktisk er ferdig. Pastaen er ferdigkokt når den er “al dente”, det vil si at det har litt tyggemotstand. Sil av pastaen i et dørslag og rør eventuelt inn litt olje for å hindre at den kleber seg sammen.
  • Bruk gjerne litt av pastavannet til å jevne pastasausen, om nødvendig.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste