Her kommer nok en kandidat som kan være med å kjempe om tittelen "kjappe og gode pastaretter".

Ingredienser

Pasta og tilbehør

3 porsjoner pasta
300 g rensede reker (ca.)
1 rødløk i tynne båter
1/4 squash i "halvmåner"
1/2 rød paprika i skiver
1 neve ruccula
frisk basilikum

Rød pesto

2 fedd hvitløk
30 g pinjekjerner ristet
50 g revet parmesan
10 soltørkede tomater (ca.)
1 dl olivenolje (ca.)
sitronsaft
salt og pepper , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene til pestoen i en liten foodprosessor eller lignende, og kjør til en jevn masse. Smak til med presset sitron. Tilsett så mye olivenolje som er nødvendig for at pestoen skal ha en fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips til koking av pasta finner du her.

Fres løk, paprika og squash raskt i litt smør eller olje, til løken blir blank og myk. Slå ned varmen og tilsett de rensede rekene og la de surre med i ca. 1 minutt. (Her kan du selvsagt tilsette det du har tilgjengelig av grønnsaker, rekene kan erstattes med for eksempel kylling, skinke – eller droppes, slik at du får en vegetarrett.)

Bland pestoen med pastaen og tilsett deretter grønnsaks- og rekeblandingen, samt ruccula og basilikum. Serveres umiddelbart, gjerne med godt brød til. Nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette er en av de beste pastarettene jeg har spist!! Blandet basilikumen inn i pestoen, og hadde i tillegg litt mynte i helt til slutt… Fantastisk godt! 🙂

  2. Laget kun pestoen da jeg skulle på sommerfest med jobben og trengte en pesto som tilbehør til grillmat. Vanvittig god og den fikk utrolig mye skryt av kollegaene mine!Takk!

  3. Dette var en utrolig god pastarett som vi nok kommer til å lage flere ganger. Takk for en flott nettside med mange gode retter!

  4. At det går an å lage noe så godt så fort!! Det ble karbonadedeig i stedet for reker da jeg hadde glemt ingrediensene, men jeg tror egentlig det er pestoen som er hemmeligheten.

  5. Dette var skikkelig godt. Tester ut ukemenyen for uke 5. Veldig fornøyd hittil. Kjekt å ha alt klart i kjøleskapet. Takk for at du planlegger for meg.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste