Raske pastaretter med rester har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss. Brokkoli, gorgonzolaost og parmaskinke ble derfor forenet ved en ren tilfeldighet, men det blir ikke for siste gang, for det var utrolig godt! Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
1 | rødløk , i tynne båter |
70 g | parmaskinke eller annen spekeskinke, i tynne strimler (ca.) |
6-8 | soltørkede tomater , i små biter |
1/4 | chili , finhakket (smak til) (ca.) |
1 dl | kyllingkraft (eller buljong) (ca.) |
1 dl | matfløte (ca.) |
1/2 | brokkoli , i små buketter |
75 g | gorgonzola , i biter (ca.) |
basilikum , persille eller rosmarin, finhakket | |
2 ss | pinjekjerner , ristet i tørr panne |
pasta linguine eller annen pasta, gjerne fullkornspasta |
SLIK GJØR DU
Fres rødløk i litt olje til den blir blank og myk. Ha i chili og skinke, og stek til skinken er sprø. Tilsett de soltørkede tomatene mot slutten av steketiden. Tilsett kyllingkraft og la det hele putre til kraften er nesten kokt inn. Tilsett fløten og varm opp mot kokepunktet.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips om koking av pasta finner du her.
Del brokkolien i små buketter og la den koke sammen med pastavannet de siste 2-3 minuttene. Rør sammen pastasaus, pasta og brokkoli, og tilsett gorgonzolaost og hakkede krydderurter til slutt. Har du ikke gorgonzolaost kan du fint benytte annen blåmuggost, for eksempel norzola.
Serveres umiddelbart, sammen med ristede pinjekjerner og godt brød, for eksempel foccacia med nigellafrø.
Synes det er helt genialt at du merker med vegetar på oppskrifter hvor man kan kutte ut kjøtt eller fisk. Når jeg har lyst på en vegetar rett klikker jeg bare på vegetar-«tagen» og finner alle oppskrifter som er/kan gjøres vegetariske. Håper du fortsetter med det!
Serverte de nyyyydelige fastelavnsbollene dine i går med bringebær og krem. Det smakte himmelsk 🙂
Akkurat hva jeg liker! Høres ut som en herlig kombinasjon av smaker, farger og teksturer. Tusen takk!
Nam, dette så bare herlig ut! Spennende rett! 🙂
Nam, dette var godt! Laget det til middag i går! Fant ikke gorgonzola på Rema, så brukte blåmuggost. Det satte litt spiss smak på retten, men det var akkurat som om smaken forsvant litt når retten hadde stått litt.
Gorgonzola og pasta passer perfekt sammen! Kan anbefale denne, til de som ønsker mer av denne kombinasjonen… http://www.superkokken.no/spaghetti-med-gorgonzola-og-spinat/3021
Hei! Mange av rettene som er sortert under «vegetar» inneholder kjøtt, som bl.a. denne. Bare til informasjon. Ellers – veldig fin og inspirerende matblogg!!
Hvis du ser helt til slutt i innlegget så kan du lese hvorfor oppskriftene er merket slik.
Nok en smakfull rett, nam nam 🙂