I dag står det Pasta e fagioli, det vil si pasta og bønner, på menyen. Pasta e fagioli er en tradisjonell italiensk, litt tykk suppe, som kan varieres i det uendelige. Her er min variant, som smaker ekstra godt nå når sommeren ser ut til å slippe taket og vi går mot høst og kaldere dager.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

75 g pasta
2 ss olivenolje
200 g bacon , i små biter
1 gul løk , i små terninger
1/2 hvitløk , finhakket
3 gulrøtter , skrelt og i terninger
2 selleristenger , i terninger
1 ss tomatpuré (rørt ut i 1 ss vann)
2 dl hvitvin
11 dl kyllingkraft (eventuelt fond eller buljongterninger)
150 g cannellinibønner eller borlottibønner (ferdig kokt)
3 plommetomater , i terninger
5 soltørkede tomater , i strimler
75 g grønnkål eller spinat , grovt snittet
chiliflak (smak til)
nykvernet sort pepper
parmesan , revet

SLIK GJØR DU

PASTA E FAGIOLI – PASTA OG BØNNER

Finn frem en kasserolle og kok opp litt vann. Skjær et lite kryss ved tomatstilkene og ha plommetomatene oppi det kokende vannet i ca. 1 minutt, til du ser at skinnet er skrukkete og så vidt begynner å løsne der du laget krysset. Ha tomatene umiddelbart oppi en liten bolle med iskaldt vann, slik at du får stoppet kokeprosessen. Fjern skinnet og del tomatene i to. Grav ut frøene med en teskje eller lignende, og skjær deretter tomatene opp i jevnstore terninger. Skjær også opp de øvrige ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang med suppen. Kok pastaen et par minutter mindre enn det som står i anvisningen på emballasjen, og hell av kokevannet. Bruk små skjell, makaroni eller lignende.

Finn frem en vid gryte eller en stekepanne med høye kanter, og stek baconet i olivenoljen på middels varme, til baconet begynner å ta farge. Tilsett løken og krydre med rikelig med nykvernet sort pepper, og la det surre med, til løken er blank og myk og baconet begynner å bli sprøtt. Tilsett deretter gulrøtter, selleristang, hvitløk, tomatpuré og en klype chiliflak, og la det surre med noen minutter. Tilsett deretter hvitvinen og la den koke nesten inn, før du tilsetter kyllingkraften. La suppen trekke i 10-15 minutter, til grønnsakene er nesten møre.

PASTA E FAGIOLI – PASTA OG BØNNER

Tilsett bønner, pasta, grønnkål, tomater og soltørkede tomater i suppen, og la den trekke i ytterligere 2 minutter, til grønnkålen er myk og de øvrige grønnsakene er passe møre. Smak til med mer nykvernet sort pepper og/eller chiliflak om nødvendig, og eventuelt litt salt.

Server suppen umiddelbart, med rikelig med revet parmesan på toppen, og gjerne med focaccia eller eltefritt landbrød som tilbehør.

PASTA E FAGIOLI – PASTA OG BØNNER

Buon appetito!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det så godt ut! Men når tar du i tomater og soktørkede tomater? Finner det ikke nevnt noen plass i oppskriften.

  2. Takk Trine . Eg og mannen min har det so fint når vi planlegg og lagar mat ilag, mye inspirert av din blogg og matbøker. Masse god mat du foreslår og forklarar har blitt laga og ete. Det gjer til at vi får den gode tida sammen ved omnen og matbordet. Idag lagar vi denne oppskrifta.

  3. Hei!
    Fikk denne retten servert hos min svigerinne på søndag, og fy søren så godt det var.
    Så utrolig god smak, har skrytt av den til alle jeg kjenner.

      1. Det skal være 1/2 hvitløk – som det står i oppskriften, og ikke 1/2 fedd. Dersom du er litt skeptisk til hvitløk kan du selvsagt redusere mengden, eller kutte den ut. Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste