Et godt fiskemåltid trenger slett ikke å være så komplisert! Prøv for eksempel fersk og fin torskefilet med en deilig balsamcovinairette og soltørkede cherrytomater - kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!

Ingredienser

TORSK OG CHERRYTOMATER

700-800 g torskefilet
grovt havsalt eller maldonsalt
salt og pepper
nøytral olje
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
1/2 glass soltørkede cherrytomater
1 sitron

BALSAMICOVINAIGRETTE

3 ss balsamicoeddik (vellagret type), smak til
6 ss ekstra virgin olivenolje
1 neve basilikum
salt og pepper

TILBEHØR

småbladsalat
småpoteter , godt brød eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Del torsken i porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt eller maldonsalt og la det hvile i ca. 15 minutter (hvis du har tid). Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La fisken steke til den får en gyllen og fin farge, etter ca. 6 minutter, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett ca. 2 ss olivenolje og 2 hvitløksfedd delt i to på langs – og la fisken steke et par minutter til, til den begynner å «flake» seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker. Tilsett bakte soltørkede cherrytomatene sammen med fisken det siste minuttet. Kjøp ferdige tomater på glass eller bak dem selv i ovnen, se oppskrift her.

Mens fisken koser seg i stekepannen gjør du ferdig tilbehøret, og rører sammen olivenoljen og balsamicoeddiken. Smak deg frem til en fin balanse mellom oljen og eddiken, og smak deretter til med litt salt og pepper. Gi fisken et lite dryss med frisk basilikum og server umiddelbart, sammen med litt sitron, en enkel salat og tilbehør etter smak og behag. Drypp balsamicovinaigretten over fisken og salaten, og nyt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste