En deilig lakserett, med et hint av sitron og en stekeskorpe på laksen som knaser når du endelig setter tennene i den. Som tilbehør serveres nydelige, ovnsbakte grønnsaker - og det hele toppes med en klatt med créme fraîche. Verken mer eller mindre. Dette er et lite festmåltid, enten det er hverdag, helg eller fest. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

500 gram laks , i porsjonsstykker (ca.)
salt
1/2 sitron , saften av
poteter , i båter
1 rød paprika , i biter
1 gul paprika, , i biter
1/2 squash , i biter
1 rødløk , i tynne båter
4 asparges , delt i biter på skrå
1 neve cherrytomater , delt i to
1 kinesisk hvitløk , finhakket
olivenolje
salt og pepper
creme fraiche , rømme eller lignende

SLIK GJØR DU

Sett stekovnen på 225 grader og start med å gjøre klar grønnsakene. Skrell og/eller vask potetene og skjær de i tynne båter. Ringle litt olivenolje over og krydre med salt og pepper. Stekes i ca 10 minutter før du tilsetter paprika, løk, tomater, asparges, squash og hvitløk. Ringle over litt olivenolje og skvis over litt sitron. Krydre med salt og litt pepper og bak grønnsakene i ovnen sammen med potetbåtene. Rør av og til. La grønnsakene kose seg i ovnen i ytterligere 20-30 minutter eller til potetene har fått stekeskorpe og grønnsakene er møre og fine, og klar for servering. Bruk gjerne varmluft mot slutten om nødvendig.

Bruk laks av god kvalitet, gjerne Salmalaks. Pensle litt olivenolje på laksestykkene, skvis over litt sitronsaft og krydre med salt og pepper. Stek laksen i smør (eller en blanding av olivenolje og smør) i ca 3-4 minutter på hver side, til den er passe stekt. Alternativt kan du benytte grill eller grillpanne, eller steke laksen i stekovnen eller dampovn.

Tips til anretning: Fordel grønnsakene på en tallerken og legg laksestykket oppå. Ha på en raus klatt med créme fraîche, rømme eller lignende og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Deilig og lettvindt. Alt ble spist opp!
    Nå blir det kaffe og hjemmelagede italienske Smøla er laget etter oppskrift fra trines matblogg!
    Mona

  2. Denne var utrolig god. I tillegg laget jeg sitron terte til dessert, også den falt i smak. Tusen takk for en inspirerende blogg.

  3. Hei:) Veldig god rett 🙂 Alt ble spist opp 🙂 Laget en Nachos oppskrift som du har i går, den og var kjempe god 🙂 KOmmer til å fylle denne matbloggen 🙂

  4. Lenkene til stekeovn og dampovn er lenker til sider som ikke eksisterer. Enkel og grei oppskrift, men personlig foretrekker jeg å steke fisken i ovnen sammen med grønnsakene de siste 10 minuttene.
    Hilsen LP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.