Panna cotta er en utrolig deilig og enkel dessert, synes jeg. Det er raskt å lage og kan tilberedes i god tid før servering. Sånn sett er det en veldig enkel dessert å servere når du skal ha gjester, ja mange gjester om det så skal være. Panna cotta kan smaksettes etter smak og forråd, som for eksempel coulis, som også er enkel å lage - og som kan gjøres klar i god tid før servering.

Ingredienser

Panna cotta

4 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 plater gelatin
100 g hvit sjokolade

Bringebærcoulis

200 g bringebær
2 ss sukker
sitronsaft

SLIK GJØR DU

Legg gelatinen i vann i ca 5 minutter. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha de oppi en liten kasserolle sammen med fløten. Varm fløten opp mot kokepunktet og avkjøl den noe. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i fløten, til gelatinen er helt oppløst. Hakk sjokoladen opp i noenlunde like store biter. Ha sjokoladen oppi fløten og rør jevnt og trutt til sjokoladen er helt oppløst. Dette er et kritisk punkt da sjokoladen kan «korne» seg dersom fløteblandingen er for varm. Hell blandingen i 4-5 porsjonsglass og sett til avkjøling. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet. De bør stå i alle fall i 4-6 timer, men gjerne over natten.

Kok opp bringebær og sukker (smak til). La det småkoke i ca 5 minutter og press deretter blandingen gjennom en fin sil til en glatt saus. Kok sausen videre til mengden er omtrent halvert. Avkjøl coulisen og smak til med friskpresset sitron.

Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet ca en halvtime før servering, slik at alle de gode smakene kommer til sin rett. Ha på coulisen, pynt gjerne med friske bær eller noe grønt – og server!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, ser supergodt ut! Jeg har laget noen av de andre panna cotta oppskriftene du har lagt ut – kjempegode! Jeg var i bryllup for en stund siden, og da fikk jeg en nydelig panna cotta med mørk-sjokoladetrekk på (ikke sjokolade i selve panna cottaen), og med bær til. Det var helt nydelig! Så må du gjerne lage en oppskrift med det en gang 😉

 2. Hei!

  Dette ser nydelig ut! Jeg har lyst til å lage det til et middagsselskap jeg skal ha snart, men en av gjestene misliker sjokolade. Hvordan jeg kan unngå eller erstatte dette?

 3. Denne var helt nydelig og slo virkelig an til storfamilien på påskefjellet! Du gir meg lyst til å lage god mat – takk for det!

 4. Tenkte å lage denne til konfirmasjon i helgen, men vil bytte ut bringebær med plomme, som vi har i bøtter og spann i hagen. Noen kommentarer til det? Takk for massevis av fantastiske oppskrifter!

 5. Står å lage dette nå og lurer på om Colosseum også skal stå i kjøleskapet? Eller kan jeg lage den litt før panna cottaen skal serveres?

 6. Fantastisk god dessert! Den gled ned på høykant hos alle gjestene, og bollene ble slikket. Mannen min, som ikke liker dessert, og heller ikke vanilje, ville ha mer! (Heldigvis laget jeg dobbel porsjon, og har to skåler ekstra i kjøleskapet…).
  Men, hvorfor synker vaniljefrøene i bunnen av bollen, vet du det? Alt det svarte samlet seg der, mens panna cottaen nesten var uten vaniljefrø. Gjorde ingenting, bare nysgjerrig på hvorfor slikt skjer 🙂

 7. Helt vanvittig nydelig dessert!!!! Min favoritt sålangt! Har testet mange av oppskriftene dine, du har en helt super side, som inspirerer til matlaging 🙂

 8. Nå står denne å godgjør seg i kjøleskapet og gleder meg til å spise denne imorgen etter nyttårsmiddagen 🙂

 9. Denne står og godtgjør seg i kjøleskapet, jeg lagde ripscoulis til og håper det smaker godt! Godt nyttår!! Håper du fortsetter å dele gode oppskrifter i 2016 også ?

 10. Hei Trine!
  Jeg har i dag laget denne panna cottaen i dag og gleder meg til å servere den i kveld! Som du foreslår over, valgte jeg å lage en litt lettere variant, hvor jeg byttet ut halvparten av fløten med helmelk. Smaken er god (jeg måtte selvfølgelig smake på slikkepotten), og den har ikke klumpet seg under oppvarmingen. Men jeg ser at når den nå har stått i glassene en stund og begynt å stivne, så har den skilt seg. Det er et lag på omtrent en centimeters tykkelse øverst i glassene som er litt hvitere enn det under. Hva kan være årsaken til dette? Er det fordi jeg brukte melk i oppskriften? Eller er det sjokoladen som flyter til toppen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste