
Ovnsbakte poteter er et populært tilbehør til grillmaten hjemme hos oss. Rødløk, tomater og friske urter setter en ekstra spiss på denne potetretten.
Ingredienser
600-800 g | småpoteter |
olivenolje | |
flaksalt | |
2-3 | rødløk |
200 g | cherrytomater |
frisk timian eller andre krydderurter |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Del potetene i to og ha dem i en ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med flaksalt. Stekes i ca. 10 minutter. Skjær løken i 4 båter og ha den sammen med potetene. Drypp også litt olivenolje over løken og la det steke i ytterligere 10 minutter. Del cherrytomatene i to og ha dem i formen også. Dryss over grovt hakket timian og litt mer flaksalt, og la det steke til potetene er møre og fine, etter ytterligere 15-20 minutter.
Server den ovnsbakte potetsalaten som tilbehør til grillmat eller annet stekt kjøtt.
Flere oppskrifter på grillmat og tilbehør til grillmaten finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Super fine oppskrifter.
Tusen takk
Tusen takk!
Hei Trine!
Jeg har mye, og stor glede av oppskriftene dine.
Har et spørsmål: I denne oppskriften ser jeg du anbefaler over og undervarme.
Er det et bevisst valg for å bruke dette fremfor varmluft?
Jeg er egentlig en fan av varmluft, men hvis det er grunner til å heller bruke over og undervarme vil jeg gjerne lære om det.
Veldig sjelden jeg ikke bruker varmluft – det er vel bare når jeg bruker grillfunksjon bla.
Hilsen Bjørn