Ovnsbakte poteter er et populært tilbehør til grillmaten hjemme hos oss. Rødløk, tomater og friske urter setter en ekstra spiss på denne potetretten.
Ingredienser
600-800 g | småpoteter |
olivenolje | |
flaksalt | |
2-3 | rødløk |
200 g | cherrytomater |
frisk timian eller andre krydderurter |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Del potetene i to og ha dem i en ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med flaksalt. Stekes i ca. 10 minutter. Skjær løken i 4 båter og ha den sammen med potetene. Drypp også litt olivenolje over løken og la det steke i ytterligere 10 minutter. Del cherrytomatene i to og ha dem i formen også. Dryss over grovt hakket timian og litt mer flaksalt, og la det steke til potetene er møre og fine, etter ytterligere 15-20 minutter.
Server den ovnsbakte potetsalaten som tilbehør til grillmat eller annet stekt kjøtt.
Flere oppskrifter på grillmat og tilbehør til grillmaten finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Super fine oppskrifter.
Tusen takk 😉
Tusen takk!
Hei Trine!
Jeg har mye, og stor glede av oppskriftene dine.
Har et spørsmål: I denne oppskriften ser jeg du anbefaler over og undervarme.
Er det et bevisst valg for å bruke dette fremfor varmluft?
Jeg er egentlig en fan av varmluft, men hvis det er grunner til å heller bruke over og undervarme vil jeg gjerne lære om det.
Veldig sjelden jeg ikke bruker varmluft – det er vel bare når jeg bruker grillfunksjon bla.
Hilsen Bjørn