En deilig alt-i-ett form med laks, grønnsaker og saus, med granateplekjerner som et spennende innslag for både øye og gane. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500 g hel laksefilet
100 g spinat
1 brokkoli liten ,i små buketter
2 fedd hvitløk finhakket
salt og pepper
muskat litt,revet
2-3 dl matfløte eller créme fraîche
1/2 granateple
ris poteter eller annet tilbehør etter smak

SLIK GJØR DU

Pensle en stor ildfast form med olivenolje og fordel den vaskede spinaten, brokkolibukettene og hvitløken i formen. Krydre med salt, pepper og litt muskat.

Hell på fløten (eller fordel creme fraiche utover) og legg deretter laksefileten oppå. Ha på litt salt og pepper på fisken. Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Stekes ved 225 grader over- og undervarme, midt i ovnen i ca 15-20 minutter, til fisken har en kjernetemperatur på omtrent 50 grader. Da er den perfekt.

Skrap kjernene ut av granateplet og fordel over fisken, og server deretter umiddelbart. Serveres med ris, poteter eller annet tilbehør etter smak og behag.

Enjoy!

Oppskriften har jeg funnet i den flotte kokeboken Laks fra hverdag til fest av Paula Ahlsen Søder.

(Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

Skriv ut
  1. Lax är både gott och praktiskt – och nyttigt! Så spännande och vackert med granatäppelkärnorna!
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

  2. Dette var superenkelt og kjempegodt 🙂 Brukte creme fraiche, og synes kanskje det ble litt lite saus ut av det. Granateplekjernene satte en ekstra spiss på retten, både smaksmessig og visuelt.

  3. Hei! Denne oppskriften skal jeg prøve! Ser deilig ut. Skal brokkolien kokes før den legges i formen?

  4. Brukte denne oppskriften i går, det smakte godt – og granateple var faktisk veldig godt med laksen. Kommer til å lage den flere ganger 🙂

  5. Hei Trine
    Denne retten her er fantastisk god. Har en mann som er veldig kresen på fiskemat,- Denne er hans favoritt. Vi har hatt den flere ganger og skal ha den i dag.
    Granateple hever retten flere hakk. Rart hvor lite som skal til.
    Du har en kjempe flott blogg som jeg stadig er inne på for å la meg instirere.

    1. Ja, granateple er en undervurdert frukt som passer til mye. Så bra at lakseretten falt i smak hjemme hos dere også! 🙂

  6. Denne vil jeg varmt anbefale! Først og fremst veldig god, gjestene super fornøyde. Og så veldig rask og enkel!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste