En enkel, men likevel kjempegod torskerett, som gjør inntrykk på både gane og øye. Både torsk og mos får et skikkelig løft med denne smaksrike salsaen. Til fire trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Ovnsbakt torsk

800 g torskefilet , i porsjonsstykker
olivenolje
salt og pepper

Potet- og sellerirotpurè

500 g poteter (ca.), i biter
500 g sellerirot (ca.), i biter
3 ss smør
1/2 dl fløte (ca.)
1/2 dl melk (ca.)
salt og hvit pepper

Tomat- og olivensalsa

1 dl god olivenolje
5 vårløk , finhakket
1 neve sorte oliven , i skiver
1 neve soltørkede tomater , i biter
2-3 ss pinjekjerner , ristet
frisk persille , finhakket

SLIK GJØR DU

Skrell og skyll poteter og sellerirot og del dem opp i omtrent like store biter. Kokes i usaltet vann, til grønnsakene er møre. Tøm av vannet og la grønnsakene dampe på lav varme i et par minutter. Tilsett smør og fløte og mos potetene. Smak til med salt og pepper og spe med melk til du får ønsket konsistens på mosen. Hold mosen varm.

Legg fiskefiletene i et smurt ildfast fat og krydre med salt og pepper. Bakes i ovnen ved 200 grader i ca 12 minutter, eller til fisken såvidt faller fra hverandre.

Skjær opp alle ingrediensene til salsaen. Fres vårløken i litt av oljen, til løken er blank og myk. Tilsett oliven, soltørket tomat, pinjekjerner og resten av olivenoljen, og la det stå å surre 1-2 minutter. Tilsett finhakket persille og server umiddelbart.

Anrett gjerne torsken oppå mosen og fordel salsaen oppå fisken.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Min Handleliste