En enkel, men likevel kjempegod torskerett, som gjør inntrykk på både gane og øye. Både torsk og mos får et skikkelig løft med denne smaksrike salsaen. Til fire trenger du omtrent:

Ingredienser

Ovnsbakt torsk

800 g torskefilet , i porsjonsstykker
olivenolje
salt og pepper

Potet- og sellerirotpurè

500 g poteter (ca.), i biter
500 g sellerirot (ca.), i biter
3 ss smør
1/2 dl fløte (ca.)
1/2 dl melk (ca.)
salt og hvit pepper

Tomat- og olivensalsa

1 dl god olivenolje
5 vårløk , finhakket
1 neve sorte oliven , i skiver
1 neve soltørkede tomater , i biter
2-3 ss pinjekjerner , ristet
frisk persille , finhakket

SLIK GJØR DU

Skrell og skyll poteter og sellerirot og del dem opp i omtrent like store biter. Kokes i usaltet vann, til grønnsakene er møre. Tøm av vannet og la grønnsakene dampe på lav varme i et par minutter. Tilsett smør og fløte og mos potetene. Smak til med salt og pepper og spe med melk til du får ønsket konsistens på mosen. Hold mosen varm.

Legg fiskefiletene i et smurt ildfast fat og krydre med salt og pepper. Bakes i ovnen ved 200 grader i ca 12 minutter, eller til fisken såvidt faller fra hverandre.

Skjær opp alle ingrediensene til salsaen. Fres vårløken i litt av oljen, til løken er blank og myk. Tilsett oliven, soltørket tomat, pinjekjerner og resten av olivenoljen, og la det stå å surre 1-2 minutter. Tilsett finhakket persille og server umiddelbart.

Anrett gjerne torsken oppå mosen og fordel salsaen oppå fisken.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Puttanescaen ble utsatt til i morgen, jeg bare måtte prøve denne retten i dag og den smakte like fantastisk som den så ut 🙂
  Ikke så lett å holde seg til planen når du legger ut slike fristelser;-)

  1. Hihi 😉 I morgen kommer en deilig kyllingrett, kanskje den også omrokkerer planen? Det blir imidlertid rikelig med anledning til å nyte pastaretten i desember, for da blir det mest julebakst og slikt på bloggen. 😉

 2. Hei, denne retten ser kjempe god ut 🙂 men kan man “bytte” ut selleri med noe annet ? har en samboer som er allergisk mot selleri, men som er veldig glad i fisk!

  1. Selleriroten kan byttes ut med poteter (dvs at du lager en ren potetmos) eller du kan erstatte den med blomkål. Denne retten kan også serveres til pasta eller ris, for eksempel. Lykke til!

 3. Hei. Dette ser utrolig godt ut! Tror du det kan passe som hovedrett i en nyttårsmeny? (Ønsker fisk som hovedrett.) Og hvis jeg kan få spørre – har du noen umiddelbare tips om forrett/dessert til? Super blogg – takk for hjelpen!:)

 4. Kjempe god og lekker rett. La til sprøstekt bacon som eg strødde over, for å tilfredsstille barna. Blei nydelig søndagsmiddag. Kjem til å lage denne mange ganger.

 5. Hei Trine,
  Denne torskeretten serverte jeg i romjulen etter mye julemat, og den smakte himmelsk!! Den gjorde inntrykk på både gane og øye til mine gjester….Den er enkel å lage og kjempe god!!
  Jeg brukte Jacobs sine frosne torskeloin stykker og de er faste i konsistensen og nydelig på smak. Takk for enda en vellykket middag! vh Annette

 6. Wow denne retten likte jeg 🙂 Hadde fisken i dampovn så den var perfekt og tilbehøret var superlishious 🙂
  På tirsdag skal jeg ha klubb og tenkte på å lage browniesen din med glasur på – spent på den 🙂
  Gleder meg til å følge deg videre:)

  Louise

 7. Hei! Jeg er ganske ny med matlaging av nye retter og også derfor hvordan andre skriver opp mål… som her skriver 1/2 dl. Hva vil det si? 1 av 2 dl? Eller en halv, altså 0,5 dl?
  Hilsen en nybegynner 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste