Klar for en ny, smakfull one pot-pasta som står på bordet etter cirka 20 minutter? Da bør du prøve denne varianten, med laks, asparges, purre, spinat - i en deilig kremet saus med et hint av rød pesto. Varier gjerne med ulike grønnsaker og smakstilsetninger, se tips avslutningsvis.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500 g laksefilet , i biter
350 g spagetti eller annen pasta
10 dl grønnsaksbuljong eller utblandet fond
2 dl matfløte eller kremfløte
2-3 ss rød pesto
1 purre , i skiver
1 bunt asparges , i mindre biter
100-150 g babyspinat
2 ss sitronsaft (ca.)
chiliflak
salt og pepper
25 g parmesan , finrevet
friske urter (kan sløyfes)
godt brød

SLIK GJØR DU

One pot-pasta med laks og asparges

Skjær opp fisk og grønnsaker som angitt. Finn frem en stor kjele, ha i grønnsaksbuljong, matfløte, rød pesto og purre, og gi det et oppkok. Tilsett spagetti og la det koke under lokk i ca. 6 minutter. Tilsett asparges og spinat og la det koke i ytterligere 2 minutter. Tilsett ca. halvparten av parmesanen, og smak til med sitronsaft, chiliflak, salt og nykvernet sort pepper, og eventuelt litt mer rød pesto. Tilsett laks og la det stå å trekke til spagettien er al dente, aspargesen er mør og fin, og fisken er ferdig.

Serveres umiddelbart med revet parmesan og friske urter, og med godt brød som tilbehør.

One pot-pasta med laks

TIPS

  • Matfløten kan byttes ut med andre meieriprodukter som for eksempel kremfløte, creme fraiche eller naturell kremost.
  • Rød pesto kan du kjøpe ferdig eller lage selv etter denne oppskriften. Rød pesto kan eventuelt erstattes med litt dijonsennep og finrevet sitronskall.
  • Grønnsakene kan erstattes helt eller delvis med brokkolini/brokkoli, vårløk, grønne erter eller aspargesbønner.
  • Laksefileten kan erstattes med ørret, røkt laks eller reker. Røkt laks og reker tilsettes eventuelt helt til slutt, og varmes så vidt opp før servering.
  • Bruk urter du har tilgjengelig, for eksempel basilikum, persille, gressløk eller dill.

One pot-pasta med laks

VELBEKOMME!

Skriv ut
    1. Neida, siden pastaen skal kokes i væsken vil mye av væsken bli absorbert og jevnet av pastaen. Det som er igjen vil være en smakfull pastasaus. Lykke til! 🙂

  1. Denne retten var helt fabelatigHadde barn og barnebarn på hytta og alle spiste denne med god appetitt, selv om de minste på 2, 5 og 8 år ikke vil spise fisk. Alt gikk ned og alle skrøyt retten opp i skyeneSå lettvinn til en stor gjeng(må bare ha stor kjele). Til 10 stk tredoblet jeg og alle ble gode og mette

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste