Klar for en ny, smakfull one pot-pasta som står på bordet etter cirka 20 minutter? Da bør du prøve denne varianten, med laks, asparges, purre, spinat - i en deilig kremet saus med et hint av rød pesto. Varier gjerne med ulike grønnsaker og smakstilsetninger, se tips avslutningsvis.
Ingredienser
500 g | laksefilet , i biter |
350 g | spagetti eller annen pasta |
10 dl | grønnsaksbuljong eller utblandet fond |
2 dl | matfløte eller kremfløte |
2-3 ss | rød pesto |
1 | purre , i skiver |
1 bunt | asparges , i mindre biter |
100-150 g | babyspinat |
2 ss | sitronsaft (ca.) |
chiliflak | |
salt og pepper | |
25 g | parmesan , finrevet |
friske urter (kan sløyfes) | |
godt brød |
SLIK GJØR DU
Skjær opp fisk og grønnsaker som angitt. Finn frem en stor kjele, ha i grønnsaksbuljong, matfløte, rød pesto og purre, og gi det et oppkok. Tilsett spagetti og la det koke under lokk i ca. 6 minutter. Tilsett asparges og spinat og la det koke i ytterligere 2 minutter. Tilsett ca. halvparten av parmesanen, og smak til med sitronsaft, chiliflak, salt og nykvernet sort pepper, og eventuelt litt mer rød pesto. Tilsett laks og la det stå å trekke til spagettien er al dente, aspargesen er mør og fin, og fisken er ferdig.
Serveres umiddelbart med revet parmesan og friske urter, og med godt brød som tilbehør.
TIPS
- Matfløten kan byttes ut med andre meieriprodukter som for eksempel kremfløte, creme fraiche eller naturell kremost.
- Rød pesto kan du kjøpe ferdig eller lage selv etter denne oppskriften. Rød pesto kan eventuelt erstattes med litt dijonsennep og finrevet sitronskall.
- Grønnsakene kan erstattes helt eller delvis med brokkolini/brokkoli, vårløk, grønne erter eller aspargesbønner.
- Laksefileten kan erstattes med ørret, røkt laks eller reker. Røkt laks og reker tilsettes eventuelt helt til slutt, og varmes så vidt opp før servering.
- Bruk urter du har tilgjengelig, for eksempel basilikum, persille, gressløk eller dill.
VELBEKOMME!
Hei, blir det ikke mye væske? 12dl…? Skal dette siles av?
Neida, siden pastaen skal kokes i væsken vil mye av væsken bli absorbert og jevnet av pastaen. Det som er igjen vil være en smakfull pastasaus. Lykke til! 🙂
Dette var knallgodt!
Så hyggelig å høre at det falt i smak! 🙂
Utrolig god og enkel å lage. Alle i familien likte den.
Så hyggelig å høre at retten falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen! 🙂
Hvitløk, løk og chillie får frem smakene enda bedre. Bare et tips:)
Denne var rågod!! Familiefavoritt ❤️
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Denne retten var helt fabelatigHadde barn og barnebarn på hytta og alle spiste denne med god appetitt, selv om de minste på 2, 5 og 8 år ikke vil spise fisk. Alt gikk ned og alle skrøyt retten opp i skyeneSå lettvinn til en stor gjeng(må bare ha stor kjele). Til 10 stk tredoblet jeg og alle ble gode og mette
Herlig! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Denne glede æ mæ te å prøve ser kjæmpe godt ut
Egner denne seg til å fryse som porsjonspakker? Og bare lage opp pasta hver gang.