Dette brødet er hentet fra kokeboken min Trines mat 2, og er en variant av denne oppskriften som ble publisert i 2012. Uansett hvilken variant du velger får dette brødet virkelig ben å gå på! Saftig, mettende og godt, med knasende gode nøtter, kjerner og korn og med frisk frukt innimellom. Ypperlig til matpakken eller til ostebordet – eller når du rett og slett bare har lyst på noe godt.

Ingredienser

TRINN 1

150 g helkorn av hvete
100 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
50 g linfrø
3 1/2 dl vann kokende

TRINN 2

425 g hvetemel
50 g havregryn (store)
1 ts salt
1 ss honning (eller sukker)
50 g hasselnøttkjerner , hakket
50 g valnøtter , hakket
25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
2 dl vann (ca. 30 grader)
1 eple , i terninger
50 g tørkede aprikoser , i terninger
gresskarkjerner eller lignende til strø
2 brødformer (ca. 1 1/2 liter)

SLIK GJØR DU

Bland sammen kjerner og frø og rør det sammen med kokende vann. La det stå i trekke i minst 3 timer, men gjerne over natten.

Bland deretter sammen mel, salt, gryn, gjær, honning og nøtter og ingrediensene fra ”trinn 1”, og kjør det i en kjøkkenmaskin med eltekroker sammen med vannet. Kjør deigen først på sakte fart og øk deretter hastigheten noe og kjør deigen i omtrent 10 minutter. Du skal nå ha en litt klissete deig. Juster eventuelt med mer mel/litt vann, om nødvendig. Tilsett eplebiter (behold skallet på) og aprikosterninger og kjør på lav hastighet i maksimalt ett minutt, til alt er godt blandet. Dekk bakebollen med plast eller lokk, og la deigen heve på et trekkfritt sted i romtemperatur til deigen har hevet til omtrent dobbel størrelse, etter ca. 1 time.

Ta deigen på melet bakebord tilsatt en neve gresskarkjerner. Del opp deigen i 2 emner, form brødene raskt og legg dem i smurt brødform. Strø eventuelt over mer gresskarkjerner om ønskelig (pensle med vann og press kjernene lett ned i deigen slik at de fester seg).

La brødene etterheve under klede eller plast i 45-60 minutter. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme) på nederste rille i 40-45 minutter, til brødene er gyllen og gjennomstekte. Du kan sjekke om brødene er ferdigstekte ved på «banke» på undersiden. Hører du en «hul» lyd er brødene ferdige. La brødene avkjøles på rist, og nyt dem gjerne lunkne sammen med deilig ost og en kopp te.

Muslibrød

TIPS:

  • I stedet for brød kan du lage ca. 16 rundstykker av denne oppskriften. Stekes ved 200 grader midt i ovnen i 20-25 minutter.
  • Brødene kan fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, brødet ser veldig fristende ut. Ønsker å benytte speltmel i stedefor hvetemel, fordi jeg reagerer på hvetemel. Hva med de hele hverekornene, noe forslag til hva jeg kan bruke istedenfor disse?

  2. Hei. Jeg har ulike frokostblandinger i skapet som ikke blir spist. Har du noen tips om hva jeg kan bruke det til?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste