Lag minitacos til helgekosen, eller lag det av restene fra tacokvelden eller andre matrester.

(Oppskriften er lånt fra "Trines kokebok for unge kokker".)

Ingredienser

MINITACOS

400 g kjøttdeig av storfe eller kylling
4 ss matolje + litt ekstra til pensling
1/2 rødløk
1/2 rød paprika
1 1/2 - 2 ss tacokrydder eller 1 pose tacomiks
1 ss tomatpuré
1 dl vann
4 ss maiskorn
3 tortillalefser (vanlig størrelse)
100 g gulost (ca.)

TIL TOPPING

1 glass tomatsalsa
1/2 boks rømme
frisk koriander (hvis du vil)

KJØKKENREDSKAPER

skjærebrett og kniv
måleskje
desilitermål
stekepanne
stekespade
rivjern
muffinsbrett
bakepensel
grytekluter

SLIK GJØR DU

Minitacos

  1. Finn frem alt du trenger av ingredienser og kjøkkenredskaper. Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.
  2. Lag hjemmelaget tacokrydder etter denne oppskriften eller bruk ferdig tacomiks på pose.
  3. Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Finn frem muffinsbrettet og pensle hullene med litt matolje. Skjær eller klipp tortillalefsene i 4 like store biter, og legg en bit i hvert av hullene på muffinsbrettet.
  4. Ta av det ytterste laget på løken og del den i to. Skjær deretter løken i små biter.
  5. Skjær av det grønne på paprikaen og del den i to på langs. Skjær bort de hvite hinnene og fjern de hvite frøene. Skjær paprikaen i små biter.
  6. Riv osten med et rivjern.
  7. Sett koketoppen på middels varme og finn frem stekepannen. Ha i cirka 2 spiseskjeer matolje og vent 1-2 minutter. Fres løk og paprika i 2-3 minutter, og legg blandingen på en tallerken.
  8. Ha i cirka 2 spiseskjeer matolje i stekepannen og vent 1-2 minutter. Tilsett kjøttdeigen og bruk en stekespade til å dele den opp i mindre biter. La det steke i cirka 4 minutter mens du rører av og til. Ha i den stekte løken og paprikaen, og tilsett deretter 1 ½ spiseskje tacokrydder, tomatpuré og vann. La det stå å surre i 2 minutter, mens du rører alt godt sammen. Smak på kjøttsausen, kanskje du skal tilsette resten av tacokrydderet? Ha i maiskornene helt til slutt og rør sammen.
  9. Fordel kjøttfyllet oppå tortillabitene, litt mer enn en spiseskje i hver. Strø osten over.
  10. Stekes på midterste rille i cirka 10 minutter, til osten er gyllen og tortillalefsene er blitt litt brune i kantene.
  11. Spis minitacosene med en gang, gjerne sammen med litt tomatsalsa og rømme.

TIPS

  • Du må ha muffinsbrett til denne oppskriften. Muffinsformer av papir eller silikon fungerer dessverre ikke.
  • Dette er en fin måte å bruke opp rester fra tacokvelden på, eller bruk pålegg- og osterester. Bruk det du finner!

Minitacos

LYKKE TIL!

Denne oppskriften har jeg lånt fra «Trines kokebok for unge kokker», en praktisk kokebok for barn, unge og for barnefamilier. Boken har jeg laget sammen med sønnen min Mathias og de tre eldste barnebarna mine. Du finner flere oppskrifter for unge kokker samlet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste