Jeg husker første gang jeg smakte taco. Det var på slutten av åttitallet, min yngste datter hadde nettopp sett dagens lys, og et vennepar kom på helgebesøk med tacokit, kjøttdeig og tilbehør, og serverte denne nyvinningen til oss nybakte foreldre. Det var spennende med nye smaker, men jeg må nok innrømme at det aldri ble noen stor favoritt, selv om det av og til sto på menyen i de rundt 20 årene som fulgte.

Men så begynte jeg, som nybakt matblogger, å lage tacomåltidene mer eller mindre fra bunnen av. Jeg byttet ut "tacokitet" med hjemmelaget tacokrydder, og i tillegg tilsatte jeg ulike grønnsaker og bønner for å få det til å smake og mette litt mer. Som tilbehør serverte jeg hjemmelagede salsaer og sauser. Her får du en noe justert utgave av tacokrydderet (som har vært utrolig populært siden oppskriften ble publisert i 2010), samt tips til hjemmelagde tortillas, deilig fyll og tilbehør.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

3 ss chilipulver
2 1/2 ts chiliflak

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste