I dag kan jeg friste med små fargerike kuvertbrød, som sammen med en enkel suppe eller pastarett blir det reneste festmåltidet! De kan også nytes som de er, som en snacks eller som en del av et tapasbord, for eksempel. Det er litt jobb å kjevle ut alle brødene, men til gjengjeld høster du heder og ære av de som er så heldige at de får sitte rundt ditt bord når minifocacciaene kommer på bordet. Finn frem:
Ingredienser
GJÆRDEIGEN
350 g | hvetemel |
15 g | fersk gjær |
1/2 ts | salt |
1/2 ts | sukker |
2 1/2 dl | vann romtemperert |
2 ss | olivenolje |
GARNITYR
olivenolje , til pensling | |
squash , i tynne skiver | |
tomater/cherrytomater , i tynne skiver | |
flaksalt | |
friske krydderurter , for eksempel timian, rosmarin eller salvie |
SLIK GJØR DU
Oppskriften gir 16-20 minifocaccia.
Ha alt det tørre i bakebollen sammen med gjæren. Tilsett vann og olivenolje, og kjør det på lav hastighet i kjøkkenmaskinen (med eltekrok) til alt er godt blandet. Kjør det deretter på middels hastighet, totalt i ca. 10 minutter. Deigen skal nå være smidig og ikke for kompakt. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
Ha deigen på bakebordet og del den i to like store emner. Del hvert av emnene i 8-10 jevnstore biter og trill til boller. Kjevle bollene ut til de er ca 1/2 cm tykke og avlange. Legg brødene på bakepapirkledd stekebrett. Pensle brødene med olivenolje og fordel squash og deretter tomatskiver oppå, og dryss over flaksalt og urter.
Stekes umiddelbart midt i ovnen ved 250 grader (over- og undervarme) i ca. 9 minutter, eller til brødene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl brødene på rist.
Nytes som tilbehør til for eksempel pasta eller en god suppe, eller som den er – gjerne sammen med en god rødvin. Brød som blir til overs kan eventuelt fryses (men pakk dem forsiktig slik at tomat og squash holder seg sånn noenlunde på plass), tines helt opp og deretter varmes noen minutter på varmluft umiddelbart før servering.
Enjoy!
Har du prøvd å lage disse glutenfrie? 🙂
Nei, det har jeg ikke.
Såg kjempegode ut! Kjekt med litt forandring, lurt å lage mange små i staden for ein stor. Ein fryd å følge bloggen din og å ha kokeboka di i hus! :))
Mariann
Hei der!
Har holdt på med blogging en liten stund, men synes at uansett hva jeg gjør, og selv om jeg bruker god tid på innleggene mine så er det noe som ikke stemmer. Det kan hende at det er bloggdesignet, eller skriften, eller at jeg bare ikke klarer å gjøre det ryddig nok, men jeg klarer ikke se det. Det kan hende at jeg har sett meg litt blind på alle feilene mine, så jeg hadde satt pris på om du hadde stukket innom bloggen og bare sjekket ut forsiden.
Vil avslutte med å si at bloggen din er utrolig hjelpsom. Finner ting jeg ikke hadde tenkt på selv her. Takk!
Hei,
Vanligvis står det at focacciabrød ikke egner seg til frysing, har du prøvd, Trine?
De er selvsagt aller best når de er nybakte, og eventuelle rester kan fint fryses – tines – og lunkes litt rett før servering. For alternativet, å la eventuelle rester ligge i brødskuffen, er i alle fall ikke bedre!
Må man bruke kjøkkenmaskin?
Neida, det må du ikke. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint bruke hendene. Bland alt det tørre i bakebollen (men hold igjen på litt av melet) og lag en grop i midten. Rør ut gjæren i litt av væsken og tilsett gjærblandingen og resten av væsken i gropen. Rør med en sleiv eller lignende fra midten og utover, til deigen er godt blandet. Elt deretter så mye du bare orker. Lykke til!
Takk skal du ha:)
Takk for svar!
Dersom deigen ender opp med å måtte stå og heve i 2 -2,5 timer, så tar den vel ingen «skade» av det? 🙂
Det skal gå fint det! 🙂
Kan disse stekes på pizzastein?
Veldig gode. Har bakt dem to ganger. Særlig fint å bruke dem som niste.
Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen! 🙂