I dag kan jeg friste med små fargerike kuvertbrød, som sammen med en enkel suppe eller pastarett blir det reneste festmåltidet! De kan også nytes som de er, som en snacks eller som en del av et tapasbord, for eksempel. Det er litt jobb å kjevle ut alle brødene, men til gjengjeld høster du heder og ære av de som er så heldige at de får sitte rundt ditt bord når minifocacciaene kommer på bordet. Finn frem:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GJÆRDEIGEN

350 g hvetemel
15 g fersk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2 1/2 dl vann romtemperert
2 ss olivenolje

GARNITYR

olivenolje , til pensling
squash , i tynne skiver
tomater/cherrytomater , i tynne skiver
flaksalt
friske krydderurter , for eksempel timian, rosmarin eller salvie

SLIK GJØR DU

Oppskriften gir 16-20 minifocaccia.

Ha alt det tørre i bakebollen sammen med gjæren. Tilsett vann og olivenolje, og kjør det på lav hastighet i kjøkkenmaskinen (med eltekrok) til alt er godt blandet. Kjør det deretter på middels hastighet, totalt i ca. 10 minutter. Deigen skal nå være smidig og ikke for kompakt. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time.

MINIFOCACCIA MED TOMAT OG SQUASH

Ha deigen på bakebordet og del den i to like store emner. Del hvert av emnene i 8-10 jevnstore biter og trill til boller. Kjevle bollene ut til de er ca 1/2 cm tykke og avlange. Legg brødene på bakepapirkledd stekebrett. Pensle brødene med olivenolje og fordel squash og deretter tomatskiver oppå, og dryss over flaksalt og urter.

MINIFOCACCIA MED TOMAT OG SQUASH

Stekes umiddelbart midt i ovnen ved 250 grader (over- og undervarme) i ca. 9 minutter, eller til brødene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl brødene på rist.

Nytes som tilbehør til for eksempel pasta eller en god suppe, eller som den er – gjerne sammen med en god rødvin. Brød som blir til overs kan eventuelt fryses (men pakk dem forsiktig slik at tomat og squash holder seg sånn noenlunde på plass), tines helt opp og deretter varmes noen minutter på varmluft umiddelbart før servering.

MINIFOCACCIA MED TOMAT OG SQUASH

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei der!
    Har holdt på med blogging en liten stund, men synes at uansett hva jeg gjør, og selv om jeg bruker god tid på innleggene mine så er det noe som ikke stemmer. Det kan hende at det er bloggdesignet, eller skriften, eller at jeg bare ikke klarer å gjøre det ryddig nok, men jeg klarer ikke se det. Det kan hende at jeg har sett meg litt blind på alle feilene mine, så jeg hadde satt pris på om du hadde stukket innom bloggen og bare sjekket ut forsiden.
    Vil avslutte med å si at bloggen din er utrolig hjelpsom. Finner ting jeg ikke hadde tenkt på selv her. Takk!

    1. De er selvsagt aller best når de er nybakte, og eventuelle rester kan fint fryses – tines – og lunkes litt rett før servering. For alternativet, å la eventuelle rester ligge i brødskuffen, er i alle fall ikke bedre!

    1. Neida, det må du ikke. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint bruke hendene. Bland alt det tørre i bakebollen (men hold igjen på litt av melet) og lag en grop i midten. Rør ut gjæren i litt av væsken og tilsett gjærblandingen og resten av væsken i gropen. Rør med en sleiv eller lignende fra midten og utover, til deigen er godt blandet. Elt deretter så mye du bare orker. Lykke til!

  2. Dersom deigen ender opp med å måtte stå og heve i 2 -2,5 timer, så tar den vel ingen «skade» av det? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste