Her kommer Mathias' oreodessert som jeg laget sammen med Wenche på God morgen Norge forleden (se gjerne innslaget her).
La barna få slippe til på kjøkkenet. Denne desserten er en av Mathias sine favoritter, og med litt veiledning med ostekremen klarer han fint å lage den selv. Og det er noe spesielt med det som er selvlaget, spesielt når det er sååå godt! Da er veien kort for å prøve seg på andre oppskrifter også!
Ingredienser
OSTEKREM
200 g | kremost (naturell) |
3 ss | melis , smak til |
1 | vaniljestang , frøene |
3 dl | kremfløte |
1/2 | sitron (økologisk), finrevet skall |
KJEKSSMULER & TILBEHØR
250 g | Oreokjeks , grovt hakket |
200 g | bringebær eller andre bær |
SLIK GJØR DU
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Vask sitronen under rennende lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det gule) med et zesterjern eller lignende.
Rør raskt sammen kremost, melis og vaniljefrøene i en kjøkkenmaskin med visper. Tilsett fløten, litt av gangen, og kjør blandingen til du har en luftig krem. Tilsett sitronskall og smak eventuelt til med mer melis om nødvendig. Pass på at du Ikke rører mer i kremen enn hva som er nødvendig for at alt skal bli godt blandet. Ha gjerne kremen i en sprøytepose og sett den kaldt frem til du skal benytte den.
Hakk Oreokjeksen grovt. Legg kjekssmuler, ostekrem og bringebær lagvis i glass/dessertskåler. Avslutt med ostekrem og bringebær, og server!
TIPS
- Bytt eventuelt ut vaniljestangen med ca. 1 ts (ekte) vaniljesukker. Du bør da redusere mengden melis noe.
- Varier med annen kjeks og andre typer bær. Smak eventuelt til kremen med appelsin eller lime, istedenfor sitron.
- Ostekremen kan gjerne lages noen timer før du skal servere desserten, og er holdbar et par dager i kjøleskapet. Desserten bør monteres umiddelbart før servering.
Portrettet av Mathias er tatt av Mona Nordøy. Oppskriften er hentet fra Trines hverdagsmat.
Hei, såå…. mange og fantastiske tips til påskemenyen.. tusen takk! ❤️❤️ bare supert God påske
Så hyggelig å høre at du fant noe som fristet! God påske til deg også! 🙂
Hei. Denne ser nydelig ut 🙂 Kan jeg erstatte kremosten med mascarpone ?