Kombinasjonen kylling, frukt og chili er nydelig, og vel verdt et forsøk. Spandèr på deg kyllinglår av god kvalitet, det vil du slett ikke angre på.

Ingredienser

Marinerte kyllinglår

2 kyllinglår
1/2 rød chili , finhakket
1/2 dl olivenolje
1/2 dl appelsinsaft nypresset
salt og pepper

Appelsinchilisaus

1/2 rød chili , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1.5 dl appelsinsaft (ca.)nypresset
1-2 ts flytende honning
kyllingfond eventuelt litt (konsentrert)
salt og pepper

Mango- og plommesalat

1 mango , i terninger
6 plommer , i båter
1 stor rødløk , i båter
smør eller olje til steking

Couscous

2 porsjoner couscous
1-2 ss smør eller olivenolje

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til marinaden og pensle kyllinglårene. Legg kyllinglårene i et ildfast fat og stek dem ved 180 grader (over- og undervarme), midt i ovnen i 40-45 minutter, eller til kyllinglårene er ferdigstekt. Pensle/drypp kyllinglårene ca hvert 10 minutt med marinaden. Steketiden vil være avhengig av størrelsen på kyllinglårene og stekeegenskapene til ovnen din. Kyllinglårene er ferdige når de har en kjernetemperatur på 68 grader, eller når du kan stikke en skarp kniv inn i den tykkeste delen av kylliglåret – og det siver ut klar kyllingkraft. Er kraften rødlig er kyllingen ikke helt ferdigstekt enda og du må belage deg på noen minutter til i ovnen. Bruk gjerne grillelementet de siste minuttene dersom du ønsker en mer gylden overflate på kyllingen. La kyllingen hvile i minst 5 minutter før servering.

Mens kyllingen koser seg i ovnen gjør du ferdig sausen og tilbehøret. Fres chili og hvitløk raskt i litt smør i en liten gryte, uten at det tar farge. Tilsett appelsinsaft og litt flytende honning. La det koke uten lokk til sausen er redusert omtrent til halvparten og har begynt å tykne. Smak eventuelt til med mere honning og litt konsentrert kyllingfond, samt salt og pepper.

Skjær opp mango, plommer og rødløk, slik at du har alt klart. Fres først løken i litt smør eller olje, til løken blir blank og myk. Tilsett plommer og mango og la det surre med, til det er gjennomvarmt, etter ca 5 minutter.

Kok couscous etter anvisningen på pakken. Når couscousen er ferdigkokt kan du røre inn litt smør og/eller en god olivenolje.

Anrett couscousen sammen med den stekte frukten og legg kyllinglåret oppå. Drypp appelsinchilisausen over – og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Elsker, elsker, elsker bloggen din! Du har virkelig inspirert meg til å lage mer hjemmelaget mat, sette opp ukemenyer, spise fisk minst en gang i uka, og lage suppe en gang i uka. Du har gitt meg matglede. Helt fantastisk!:-)

  2. Lagde dette i dag, da jeg tilfeldigvis hadde et lass med plommer. Jeg brukte fullkornscouscous. Måtte spe ut sausen med litt matfløte, da den stod så lenge at den ble litt vel redusert. Kjempegodt! Takk for oppskriften.

  3. Er det virkelig bare snakk om 2 kyllinglår til 2-3 personer???
    Elsker forresten bloggen din og bruker den ofte som inspirasjonskilde 🙂
    Hulda M.

    1. Oppskriften er til to store og en liten, og akkurat nok til vår lille familie (eller til to sultne). Ellers er det nok mest praktisk å beregne ett kyllinglår pr person, men du må selvsagt også se an størrelsen på lårene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste