I går var det seks år siden min kjære og jeg giftet oss i vakre Roma. Bryllupsdagen ble feiret med parmasurret svinefilet og med denne enkle, men likevel så gode desserten. Torsdager er travle hjemme hos oss, men vi rakk både å lage og nyte maten i løpet av de vel 2 timene vi hadde til rådighet før mannen min måtte løpe avgårde til korøvelse. Det er ikke mer enn et par minutters innsats som skal til for å få litt feststemning selv på en travel dag. Til fire trenger du omtrent:
Ingredienser
300-400 g | friske bær eller frosne bær |
2-3 ss | likør eller konjakk(kan sløyfes) |
sukker | |
100 g | hvit sjokolade , finhakket |
1 neve | pistasienøtter , hakket |
SLIK GJØR DU
Du kan benytte friske eller frosne bær etter smak og behag. Jeg benyttet frosne skogsbær. Fordel bærene i et ildfast fat eller ildfaste porsjonsformer. Drypp eventuelt litt konjakk eller likør på bærene, og strø deretter litt sukker på. Hakk sjokoladen og fordel over sammen med pistasienøttene.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 8-10 minutter for porsjonsformer, og litt lengre om du tilbereder alt i en form. La desserten hvile noen minutter og server som den er, eller med en kule vaniljeis.
Enjoy!
Så kjempegod og frisk ut så denne skal prøves i helgen! Men bruker du saltede eller usaltede nøtter?
Hei Trine
Denne så jeg faktisk Christer Behrens laget på gmn i går,bare med mandler. Så enkelt og frisk.
Må bare prøves i helgen.Bjørg
Hei Trine.
Denne ble servert her hjemme i går kveld, etter deilige lammeskanker. Suksess!!!
Du har en kjempefin blogg som blir flittig brukt her i huset, både til hverdags og fest;)
Tusen takk!!!!
Hilsen Trine H
Har laget en annen varriant av denne, med revet kokos istedet for nøtter. Det har vært veldig vellykket, men dette hørtes også deilig ut, må prøves:-)
Denne desserten var helt underbar! Har brukt den nå i kveld, og den kommer definitivt til å bli brukt igjen ved en senere anledning 🙂
Du har en meget bra blogg, som inspirer i hverdagen, og jeg vet at jeg alltid kan gå inn her for å finne noe som vekker matlysten og matgleden! Håper du fortsetter med det gode arbeidet du gjør her inne!
Tusen takk 🙂
Hei! Denne ser nydelig ut. Skal sjokoladen også med inn i ovnen? Kan bærene like godt varmes i kjele?