I går var det seks år siden min kjære og jeg giftet oss i vakre Roma. Bryllupsdagen ble feiret med parmasurret svinefilet og med denne enkle, men likevel så gode desserten. Torsdager er travle hjemme hos oss, men vi rakk både å lage og nyte maten i løpet av de vel 2 timene vi hadde til rådighet før mannen min måtte løpe avgårde til korøvelse. Det er ikke mer enn et par minutters innsats som skal til for å få litt feststemning selv på en travel dag. Til fire trenger du omtrent:

Ingredienser

300-400 g friske bær eller frosne bær
2-3 ss likør eller konjakk(kan sløyfes)
sukker
100 g hvit sjokolade , finhakket
1 neve pistasienøtter , hakket

SLIK GJØR DU

Du kan benytte friske eller frosne bær etter smak og behag. Jeg benyttet frosne skogsbær. Fordel bærene i et ildfast fat eller ildfaste porsjonsformer. Drypp eventuelt litt konjakk eller likør på bærene, og strø deretter litt sukker på. Hakk sjokoladen og fordel over sammen med pistasienøttene.

Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 8-10 minutter for porsjonsformer, og litt lengre om du tilbereder alt i en form. La desserten hvile noen minutter og server som den er, eller med en kule vaniljeis.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine
  Denne så jeg faktisk Christer Behrens laget på gmn i går,bare med mandler. Så enkelt og frisk.
  Må bare prøves i helgen.Bjørg

 2. Hei Trine.

  Denne ble servert her hjemme i går kveld, etter deilige lammeskanker. Suksess!!!
  Du har en kjempefin blogg som blir flittig brukt her i huset, både til hverdags og fest;)
  Tusen takk!!!!

  Hilsen Trine H

 3. Har laget en annen varriant av denne, med revet kokos istedet for nøtter. Det har vært veldig vellykket, men dette hørtes også deilig ut, må prøves:-)

 4. Denne desserten var helt underbar! Har brukt den nå i kveld, og den kommer definitivt til å bli brukt igjen ved en senere anledning 🙂
  Du har en meget bra blogg, som inspirer i hverdagen, og jeg vet at jeg alltid kan gå inn her for å finne noe som vekker matlysten og matgleden! Håper du fortsetter med det gode arbeidet du gjør her inne!
  Tusen takk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste