I dag kan jeg friste med saftig svinefilet, servert i en smakfull linsegryte med blant annet rotgrønnsaker og spicy chorizo. Ypperlig helgemat!

Ingredienser

600 g svinefilet
250 g grønne linser
1 løk stor , i terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
200 g chorizo , i terninger
200 g sellerirot , i terninger
3 gulrøtter , i terninger
1 boks hermetiske cherrytomater
7 dl kyllingkraft (eller utblandet fond/buljong)
1 laurbærblad
frisk timian litt
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene og chorizoen, slik at du har alt klart. Finn frem en gryte og fres løken i litt olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chorizo, og la det surre med noen minutter. Tilsett deretter sellerirot, gulrøtter og tomater, og deretter kyllingkraft og laurbærblad. La det stå å koke på lav varme, til linsene er myke og grønnsakene er møre, etter ca. 25-30 minutter (avhengig av koketiden på linsene du benytter).

Mens grønnsaker og linser står og trekker gjør du klar svinefileten. Skjær vekk hinner og krydre fileten med salt og pepper. Stek deretter fileten på alle sider slik at den får en fin stekeskorpe over det hele. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og legg den deretter oppi linsegryten, og la den trekke med når det er ca. 15 minutter igjen av trekketiden. Skru ned varmen noe, slik at det ikke koker.

Når svinefileten har en kjernetemperatur på 66 grader tar du den ut av gryta og lar den hvile i ca. 10 minutter på skjærefjøla, før du skjærer den opp i tykke skiver som du legger pent tilbake i linsegryta igjen. Gi gryteretten et dryss med frisk timian og server umiddelbart, med godt brød til.

IMG_1844-2

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Har laget denne en gang, supergod!
    Men lurer på, kan denne kokes dagen før og så bare varmes opp? Og selvfølgelig da steke og trekke svinefileten dag to?
    Vil servere denne på middagsdate, men har dårlig tid den dagen…så hadde vært kjekt å fått gjort ferdig på forhånd

  2. Slett ikke verst. Opplevde den som litt tynn i konsistensen, men dette ordnes lett med maizenna eller potetmosflak.

    Merk at jerngryte + induksjonstopp + digitalt steketermometer = full forvirring. Oppdaget dette i dag, da steketermometeret gikk fullstendig bananas oppi gryta der =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste