Har du igjen rester fra påskens lammestek kan du for eksempel lage en deilig lammekebab i pitabrød. Det hele toppes med en deilig hvitløksdressing som du kan lage så svak eller sterk som du vil.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Lammekebab

300-400 g rester fra lammesteken , i strimler(eller lammekjøttdeig)
1 rødløk , i tynne båter
2-3 fedd hvitløk , finhakket
smør eller olje til steking
1/2-1 ts spisskummin
1/2 ts malt (ca.) knuste korianderfrø
chiliflakes noen klyper ,eller frisk finhakket chili
sort pepper
salt
sitronsaft litt
frisk koriander , finhakket

Hvitløksdressing

1/2 dl lettmajones
1 dl lettrømme
2-3 fedd hvitløk , finhakket (smak til)
sitron dråper, presset
salt og pepper

Tilbehør

2-4 brød pita
2-4 blader salat
1 neve cherrytomater , delt i to
1/4 agurk , i biter
2 båter sitron

SLIK GJØR DU

lammekebab Lag pitabrød etter oppskriften, eller kjøp ferdige slik jeg gjorde denne gangen.

Lag hvitløksdressingen ved å røre sammen rømme og majones. Tilsett hvitløk etter smak og behag. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. La gjerne dressingen stå å trekke litt før servering slik at de gode smakene får satt seg.

Fres løk og hvitløk i litt smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett lammekjøttet (hvis du benytter lammekjøttdeig må du brune kjøttdeigen først) og krydre etter smak og behag. La kjøttet surre med til det er gjennomvarmt. Drypp litt sitronsaft over og tilsett gjerne litt hakket koriander hvis du har.

Fyll pitabrødene med lammekjøtt, salat, grønnsaker og topp det hele med en raus skje med hvitløksdressingen. Lammekebab med hvitløksdressing

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine, håper du har hatt en strålende påske 🙂 Jeg lurer på om du har noen ideer til eller en oppskrift på en sjokolade-is-kake? Jeg tenker av typen med f eks sjokolademousse, appelsin, kaffe etc, som man legger i fryseren dagen før, og tar ut 30 min før servering så man enkelt kan skjære pene stykker. Har sett for meg en slik kake i drømmene mine, men ikke funnet noen oppskrift som likner 🙂

  Hilsen Heidi Berg

  1. Takk, påsken har vært fin! 🙂 Jeg har umiddelbart ingen oppskrifter eller ideer til en slik kake, men skal tenke på det. 🙂

 2. Kjære Trine! Det går beklageligvis alt for lang tid mellom hver gang jeg kommenterer på oppskriftene dine. De brukes ukentlig (om ikke daglig) hjemme hos meg, med suksess hver gang. Denne oppskriften brukte jeg i går for å bruke opp helgens lammelår, og jeg syns faktisk det var en bedre middag enn festmiddagen på lørdag. Pitabrødene var fantastiske og enkle å jobbe med, og alt fyllet til kebaben falt veldig i smak. Jeg anbefaler deg å poste denne under påskeoppskriftene dine/reposte den på bloggen din, da det virkelig er den perfekte restematen nå i påsken.

  Tusen takk for all inspirasjon og fantastiske oppskrifter. Du er min helt!

 3. Så flott at du lager oppskrifter med lam. Selv pleier jeg å skave opp lammebog og fryse i passe posjoner. Er ypperlig til bl.a. kebab. Nå finnes det jo større utvalg i butikkene enn på lenge av lammekjøtt så hverdagsoppskrifter er gull verdt.
  Takk for en inspirerende blogg. Den brukes flittig her i huset.

 4. Hei, eg tenkte å prøve denne i dag. Men ser det er ingredienser til heimelaga tacokrydder i ingredienslista, men ser den ikkje igjen i beskrivelsen av framgangsmåte. Eg har rester av eit lammelår som eg spekka med kvitløk, rosmarin og timian før eg grilla det. Vil du anbefale å bruke tacokrydder sjølv om kjøttet er smakssatt frå før?

  1. Joda, det står «og krydre etter smak og behag». Hvis du har krydderet i ingredienslisten anbefaler jeg at du bruker det og smaker deg frem. Når jeg lager slike kebab er vanligvis kjøttrestene krydret med de samme ingrediensene som du har brukt her. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste