Laksemousse er en enkel og smakfull forrett, enten dere er mange eller få til bords. Serveres med en skive røkt laks, agurk og sprøstekt rugbrød eller ristet baguettskiver. Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!
Ingredienser
LAKSEMOUSSE
150 g | varmrøkt laks , grovt hakket |
150 g | røkt laks , grovt hakket |
1/2 | rødløk , i små terninger |
150 g | crème fraîche eller rømme |
2-3 klyper | chiliflak |
1/2 | (økologisk) sitron , finrevet skall + saft |
1 ss | dill , finhakket |
salt og pepper |
TILBEHØR
4 skiver | røkt laks |
1/2 | agurk , i små terninger |
rugbrødchips eller ristede baguetter | |
2 skiver | sitron |
dill | |
1-2 klyper | chiliflak |
SLIK GJØR DU
Ha laks (se tips), løk og creme fraiche i en kjøkkenmaskin med kniver, eller i en stavmikser, og kjør det til en jevn masse. Men ikke kjør det mer enn nødvendig, vi vil fortsatt ha litt tekstur i moussen. Smak til med chiliflak, sitronskall- og sitronsaft, salt og pepper, og rør godt sammen. Del agurken i to på langs og grav ut den myke kjernen i midten med en teskje. Skjær deretter agurken i små terninger.
Fordel laksemoussen i et porsjonsglass eller på en liten tallerken, sammen med agurkterningene, en skive røkt laks, sitron og frisk dill. Gi gjerne retten et lite dryss med chiliflak for ekstra smak. Nytes umiddelbart sammen med rugbrødchips eller ristede baguettskiver – og gjerne med en god hvitvin i glasset.
TIPS
- Du kan benytte kun varmrøkt laks eller kun røkt laks i oppskriften, eventuelt erstatte varmrøkt laks med kokt laks.
- Laksemoussen kan gjerne lages ferdig tidligere på dagen, og anrettes en times tid før gjestene kommer (oppbevares i kjøleskap frem til servering).
VELBEKOMME!
Ser veldig godt ut, har du et vintips til retten?
Be om råd på polet, de er superflink
Dönnhoff Trochen