Jeg må bare legge meg flat med en gang og si at jeg er ekstremt svak for curry i alle slags varianter, så dere får unnskylde denne økende tendensen til "spamming" av curryoppskrifter. Men, denne er så god den også - og gode oppskrifter må jo deles, ikke sant?
Ingredienser
600 g | laksefilet (ca.), i terninger ca. 2 x 2 cm |
1 | rødløk , i tynne båter |
1 | rød paprika stor , i strimler |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød chili (uten frø), finstrimlet |
75-100 g | babyspinat |
3-4 ts | (thai) red currypasta (eller etter smak) |
4 dl | kokosmelk |
2 1/2 dl | fiskekraft/buljong (feks. Jacobs fiskekraft) |
1/2 ts | fishsauce |
1-2 ts | soyasaus |
1 ts | sukker (ca.) |
1/2 | lime (ca.), saften |
frisk koriander | |
nan og jasminris |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle ingrediensene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.
Lag curryen ved å frese løk og paprika på middels varme, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det surre med i ca. 1 minutt, før du tilsetter currypastaen. La det surre et par minutter til og tilsett deretter kokosmelk og fiskekraft. Kok forsiktig opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med fishsauce, soyasaus, sukker og limesaft, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene.
Mens curryen står og småkoker steker du laksen raskt i en stekepanne i litt nøytral olje, til laksen er nesten gjennomstekt. Legg laksebitene på et fat.
Tilsett babyspinat og koriander i curryen rett før servering og ha deretter laksebitene oppi. Vend det hele forsiktig sammen, men pass på at du ikke ødelegger laksebitene. Server curryen umiddelbart sammen med jasminris, nan og limebåter.
VELBEKOMME!
Det så godt ut 🙂 Har aldri prøvd å lage en curry med fisk før, så dette får bli testet ut når vi får kjøkkenet på plass!
Klem fra meg
Ser nydelig ut. På mange blogger kan man pinne oppskriften direkte i Pinterest? Hvorfor går det ikke hos deg. Ser at jeg kan følge deg på Pinterest, men da kommer jeg ikke direkte til oppskriften jeg vil ha?
Spist i dag. Veldig god!
Knallgod 🙂
Denne var kjempegod!!!! Kjekt med så spennende og gode fiskerett! Har planlagt å lage denne neste gang vi får middagsgjester. Takk for nok en supergod oppskrift som som skal kose oss masse med 🙂
Prøvde denne oppskriften i dag. Den var helt fantastisk. Uten tvil den beste curryen jeg har smakt. Skal definitivt lages flere ganger?
Hadde planlagt kyllingwok i dag,men denne fristet. Så nå blir det laks på menyen heller 🙂
Hadde ikke rød curry så brukte grønn – NAM!! En kjempegod og veldig smakfull rett som er lett å lage! Takk Trine!
Serverte denne sammen med nanbrød etter din oppskrift. Helt tullete godt!
Hvorfor steke laksen først? Den kan da like godt kokes direkte icurryen…eller?
Det går fint. Jeg synes ofte det er godt med litt stekeskorpe på, men det er smak og behag.
Fabelaktig god! Terningkast 6 fra både de voksne, 10- og 12-åringen! Blir garantert laget igjen her i huset!
Denne er utrolig god. Til og med min svigersønn som vanligvis er skeptisk til fisk, syns det var godt:)
Tusen takk for en nydelig laksecurry 🙂 Og takk for en enkel oppskrift en travel mandag i oktober 🙂 Du er favoritten min når jeg skal finne en middag eller brød oppskrift 🙂
Den var super god! Perfekt smakskombinasjon! Jeg stekte ikke laksebitene separat, men la de i curryen et par minutter på slutten, det fungerte også veldig bra.
Denne er nydelig god.