Laks med wok og søt soyasaus på 1-2-3!

I dag står det fastfood à la Trine på menyen. Er du litt koordinert står maten på bordet på 1-2-3!
Utgangspunktet for denne retten er Salmalaks, men du kan selvsagt benytte annen fersk eller frossen (opptint) laks. Av grønnsaker tar du det som er tilgjengelig i grønnsaksskuffen, eller kjøper inn det du liker best. Til tre trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 3
Annonse

Ingredienser

Laksen

500 g laks , gjerne Salmalaks
salt og pepper

Wokede grønnsaker

babyasparges
rød paprika , i strimler
rødløk , i tynne båter
eggnudler

Søt soyasaus

1/2 dl soyasaus
1-2 ss salsamicoeddik
1-2 ss honning
1/4 rød chili , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
koriander
salt og pepper

SLIK GJØR DU

1. Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med litt salt. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. (Alternativt kan du benytte vanlig stekepanne, eller steke laksen i stekovnen eller i dampovn.)

2. Mens laksen tilberedes woker du grønnsakene i olje, til de er knapt møre, men fortsatt har litt “spenst” igjen. Rør sammen ingrediensene til soyasausen. Husk å smake deg frem! Tilsett så sausen sammen med grønnsakene og la det stå å surre ca ett minutt eller så. Alternativt kan du for eksempel benytte Ketjap manis.

3. Kok eggnudlene etter anvisningen på pakken.

Servèr og nyyyt!

  1. Denne type fastfood kan jeg like 🙂
    I dag står entrecôte med tomater og portvinssaus på menyen. Litt fin middag til onsdag å være, men det får gå for denne gang. Forøvrig har jeg bestilt hjortefilet til søndagsmiddagen, så da er valgets kval; hvilken av oppskriftene dine jeg skal prøve 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits