I dag står det fastfood à la Trine på menyen. Er du litt koordinert står maten på bordet på 1-2-3!
Utgangspunktet for denne retten er Salmalaks, men du kan selvsagt benytte annen fersk eller frossen (opptint) laks. Av grønnsaker tar du det som er tilgjengelig i grønnsaksskuffen, eller kjøper inn det du liker best.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Laksen

500 g laks , gjerne Salmalaks
salt og pepper

Wokede grønnsaker

babyasparges
rød paprika , i strimler
rødløk , i tynne båter
eggnudler

Søt soyasaus

1/2 dl soyasaus
1-2 ss balsamicoeddik
1-2 ss honning
1/4 rød chili , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
koriander
salt og pepper

SLIK GJØR DU

1. Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med litt salt. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. (Alternativt kan du benytte vanlig stekepanne, eller steke laksen i stekeovnen eller i dampovn.)

2. Mens laksen tilberedes woker du grønnsakene i olje, til de er knapt møre, men fortsatt har litt «spenst» igjen. Rør sammen ingrediensene til den søte soyasausen. Husk å smake deg frem! Tilsett så sausen sammen med grønnsakene og la det stå å surre ca. ett minutt. Alternativt kan du for eksempel benytte ketjap manis isteden.

3. Kok eggnudlene etter anvisningen på pakken.

Servèr og nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne type fastfood kan jeg like 🙂
    I dag står entrecôte med tomater og portvinssaus på menyen. Litt fin middag til onsdag å være, men det får gå for denne gang. Forøvrig har jeg bestilt hjortefilet til søndagsmiddagen, så da er valgets kval; hvilken av oppskriftene dine jeg skal prøve 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste