I dag kan jeg friste med en deilig fiskerett med smak av sommer, nemlig grillet (eller pannestekt) laks med en lun potet- og tomatsalat.

Ingredienser

POTET- OG TOMATSALAT

800-1000 g nypoteter, eller andre små poteter, delt i båter
250 g cherrytomater (gjerne ulike farger), delt i to
1 rødløk liten, i ringer
1 neve store sorte oliven
100 g fetaost , smuldret
1 dl olivenolje
1-2 ts dijonsennep
1 ss balsamicoeddik
1 fedd hvitløk , finhakket
salt og nykvernet sort pepper
frisk timian

LAKS OG TILBEHØR

600-800 g laks , i fire porsjonsstykker
1 bunt asparges
creme fraiche eller rømme

SLIK GJØR DU

Lun potetsalat og grillet laks

Ha potetene i stekovnens langpanne (ha gjerne litt matpapir i bunnen så sparer du deg for litt oppvask), drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes ved 225 grader til potetene er møre og fine. Det tar ca. 25-45 minutter avhengig av potetsort og størrelsen på potetbåtene dine. Rør i potetene et par ganger underveis. De siste 5-10 minuttene av steketiden tilsetter du rødløk og tomater og lar det steke med.

Rør sammen olivenolje, sennep, balsamicoeddik og hvitløk, og smak til med salt og pepper (og eventuelt litt sukker dersom balsamicoeddiken din er litt sur). Ha potetsalaten og oliven i en vid salatbolle, smuldre over fetaosten og drypp vinaigretten over. Ha litt frisk timian over før servering.

Lun potetsalat og grillet laks

Krydre laksen med salt og pepper og grill den på begge sider. Alternativt kan du steke den i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Tilsett gjerne en klatt smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Skjær 2-3 cm av stilkenden av aspargesen, eller knekk den av der den knekker naturlig. Skrell den nederste delen av stilken med en potetskreller eller lignende. Grill aspargesen til den er mør og fin. Alternativt kan du koke dem i vann tilsatt salt og litt sukker, og la aspargesen trekke i 2-3 minutter (avhengig av tykkelsen).

Server laksen sammen med potetsalaten og aspargesen. Drypp gjerne litt av vinaigretten over laksen, eller server den med en liten rømmeklatt.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lun potet- og tomatsalat var fantastisk god! Denne skal vi lage flere ganger! Vi hadde den til grillet kyllingfilet og svinefilet marinert i Dijonsennep, olivenolje og friske krydderurter. Superbra sommermat:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste