Rotgrønnsaker er godt i seg selv, men setter også en utrolig smak på det de kokes i, og er derfor godt egnet i supper. Jeg laget denne suppen ut fra hva vi hadde tilgjengelig i grønnsaksskuffen, men du lager den ut ifra hva som finnes i din. Andre typer grønnsaker som fint kan benyttes i en slik suppe er  for eksempel kål, kålrabi, pastinakk og potet. Slik gjorde jeg det, til to store og en liten:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 kyllingfileter , i biter
2 sjalottløk , hakket
6 dl kyllingbuljong eller kraft
1 gulrot , i terninger
1 persillerot, , i terninger
1/2 sellerirot, , i terninger
1/4 rød chili (ca.), finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 boks hermetiske tomater
3-4 vårløk , finsnittet
frisk rosmarin eller andre krydderurter
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kok opp kyllingkraft og tilsett alle grønnsakene med unntak av vårløk og rosmarin. La suppen koke til grønnsakene er møre.

Mens suppen koker steker du kyllingbitene i litt smør. Når grønnsakene er møre tilsetter du kylling, vårløk og rosmarin. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chili. Server med godt brød.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Hei
    Vi har laget den deilige kylingsuppa og den er veldig god !! I morgen skal Nora`s 18 års dag ! feires med søskenbarn, onkler og tanter. Da satser vi på ei stoor gryte med Trine`s kyllingsuppe med rotgrønnsaker og chili. Ha ei fin helg !

  2. Hei! Fantastisk oppskrift og fantastisk blogg 🙂 Du burde utgi en kokebok eller noe! Lykke videre, poster linken til bloggen på facebook og håper at flere får vite om deg =))

  3. Kom meg endelig til å lage denne, dog med en twist. Vårløk tilsettes helt på slutten for å bevare friskheten, sausen tilsettes aromat og worcestersaus for umami og dybde, og kyllingfileten ble av lår fremfor bryst.
    Sausen ble lett den beste tomatsausen jeg noen gang har smakt!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste