Enkle og smakfulle salater er populær sommermat, og her kommer en ny variant med kylling, knasende sprø grønnsaker og friske urter. Det hele toppes av en spicy chilisaus med inspirasjon fra asiatiske smaker. Dette er en salat hvor du kan benytte det du har tilgjengelig av grønnsaker, og kyllingen kan eventuelt erstattes av reker eller biffkjøtt. Ønsker du at salaten skal mette mer kan du eventuelt tilsette nudler i tillegg. Frister det å prøve?

Ingredienser

KYLLINGSALAT

3 kyllingfileter , i biter
2 gulrøtter , i tynne staver
1/2 rødløk , i tynne båter
1 hjertesalat (el.), i strimler
1/2 agurk , i staver
3 vårløk , finsnittet
1 neve cashewnøtter , grovt hakket
1/2 potte koriander og/eller mynte, grovt hakket

SPICY CHILISAUS

1 lime , saften (ca. 3 ss)
2 ss Sriracha eller 1 rød chili, finhakket
3 ss fiskesaus (smak til)
2 ss nøytral olje
1 ts ingefær , finrevet
1 fedd hvitløk , finrevet
2-3 ss sukker (smak til)

SLIK GJØR DU

Skjær opp kyllingen i små, jevnstore biter og stek dem raskt i en stekepanne, til den er gjennomstekt. Ha kyllingen i en salatbolle og la den avkjøles noe.

Bland sammen alle ingrediensene til chilisausen. Smak til slik at du får en fin balanse mellom det syrlige, sterke og søte. Ha ca. halvparten av sausen over kyllingen, og rør sammen.

Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne, og legg til side.

Skjær opp grønnsakene som angitt, og ha dem i salatbollen sammen med kyllingen og resten av chilisausen (dersom du ikke ønsker den så sterk kan du holde igjen noe av sausen, og heller servere resten ved siden av). Vend salaten forsiktig sammen og tilsett deretter ristede cashewnøtter, frisk koriander/mynte og gjerne en limebåt.

Serveres og nytes umiddelbart.

Asiatisk kyllingsalat med spicy chilisaus

TIPS

  • Kyllingfileten kan eventuelt erstattes av grillet kylling eller kyllingrester.
  • Løken blir mildere på smak dersom du legger den (ferdig oppskjært) i litt kaldt vann i noen minutter.
  • Ønsker du at salaten skal mette litt mer kan du tilsette nudler/risnudler.
  • Kyllingen kan eventuelt byttes ut med reker (se oppskrift her) eller biffkjøtt (se hvordan du steker kjøttet her).

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette ser helt fantastisk ut! Prøves i dag 😀 Jeg lager mye av rettene mine fra siden din. Men jeg har et ønske eller to! Er det mulighet for linker til sunne retter og billige retter? 😀

  2. Denne var kjempegod og kjapp og enkel å lage! Jeg hadde halve sausen over kyllingen og serverte resten av sausen ved siden av. For meg var retten spicy nok uten mer saus, men mannen i huset, som liker mer spicy mat, tok gjerne på litt mer saus 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste