Det er noe med smakfulle og varmende gryteretter, hvor alt tilberedes i en og samme gryte, og deretter settes på bordet slik at alle kan forsyne seg etter smak og behag. Som for eksempel denne gryteretten med kylling og paprika, hvor en spicy chorizo og deilige krydder setter en ekstra god smak på det hele.

Ingredienser

600 g lårfilet av kylling (eller kyllingfilet)
225 g chorizo (pikant type), i tykke skiver
1 rødløk , i tynne båter
4 fedd hvitløk , finhakket
1 ss tomatpuré
1-1 1/2 ts røkt paprikapulver
1/2 ts kajennepepper (smak til)
1 1/2 dl rødvin (kan sløyfes)
1 rød paprika (stor)
2 dl kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond)
400 g hermetiske tomater hakket
300 g kikerter (ferdig kokte og avrente)
salt (smak til)
bladpersille , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Kyllinggryte med chorizo og paprika

Del lårfiletene i to og krydre dem med salt og pepper. Du kan gjerne benytte kyllinglår som du deler opp mellom overlår og klubbe, men da må du beregne litt mer kylling og lengre trekketid enn det som er angitt. Krydre med salt og pepper. Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en gryte, tilsett litt nøytral olje, og stek kyllingen raskt på alle sider. Legg til side.

Skjær opp grønnsakene og chorizo slik at du har alt klart. Stek først chorizoen i nøytral olje et par minutter, til oljen tar farge. Legg pølsebitene til side sammen med kyllingen. Fres deretter løken og hvitløken (tilsettes etter et par minutter), til løken er blank og myk. Ha eventuelt mer olje i pannen om nødvendig. Tilsett deretter paprikapulver, kajennepepper og tomatpure og la det surre med i ca. 1 minutt, før du tilsetter rødvinen. La rødvinen koke inn til ca. halvparten, og tilsett deretter kyllingkraft, paprika og hermetiske tomater, og la gryten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett kylling og chorizo, og la gryteretten stå å trekke i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen er ferdig. Tilsett skylte og avrente kikerter mot slutten, og la dem trekke med de siste 10 minuttene. Smak eventuelt til med salt og litt (kajenne)pepper, om nødvendig.

Kyllinggryte med chorizo og paprika

Gi retten et dryss med grovt hakket persille, og server umiddelbart med godt brød som tilbehør. Ovnsbakte rosmarinpoteter, ris eller couscous smaker også godt til.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne var rett og slett nydelig på en fredag!! Vi koste oss! Og en god italiensk rødvin er å anbefale. Tusen takk:-)

 2. Hei! Hvordan blir gryta om man sløyfer rødvinen? Bør den erstattes med noe elller går det fint å bare droppe den? 🙂

 3. Lagde gryta til syforening i kveld. Fikk masse skryt for gode smaker?Anbefales? Takk Trine for at du deler så mange fantastiske gode retter?

 4. Kan man lage denne retten dagen før eller tidlig på dagen? Vil noen av ingrediensene da bli «vasne» i konsistensen/smaken?

  1. Det skal gå bra. Det kan være lurt å ikke koke den helt ferdig før du setter den bort. Paprikaen kan gjerne tilsettes senere i prosessen, enn det som fremgår i oppskriften. Deretter er det viktig at du avkjøler den raskt. Den skal oppbevares kaldt frem til den skal varmes opp, slik at du unngår at gryta blir sur. Lykke til!

 5. Hvis man bruker kyllinglår, skal klubbene og overlåret oppi gryta med bein eller skal man plukke av kjøttet før kyllingen skal tilsettes?

 6. Denne gryta var så god. Jeg laget den samt ovnsbakte rosmarin poteter. Jeg har ikke blitt helt fornøyd med gryter som har hatt rødvin i før, men denne gryta var i perfekt harmoni 😀

 7. Fantastisk rett og blir aldri lei.
  Har laget den flere ganger.
  Bytta ut kikkerter med røde linser. Det var kjempebra og værd å prøve. Ikke alle er glad i konsistensen på kikkerter.
  Akkurat laget ei diger gryte som skal fraktes til hytta i morgen

 8. Hvis jeg skal lage denne til 20 personer, ganger jeg alt med 5 da? Eller er det noen ingredienser jeg med fordel bør ha mer eller mindre av?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste