Jeg har en forkjærlighet for retter som kan lages i en og samme form, som for eksempel denne kyllingretten med poteter, løk og sitron - en smakfull kombinasjon!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLINGFORMEN

1 kg kyllinglår , delt i to
500 g poteter (små)
250 g rødløk (små)
1 sitron , i skiver
6 fedd hvitløk , delt i to på langs
frisk timian eller 1-2 ts tørket

MARINADE

0,75 dl extra virgin olivenolje
3 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk , finhakket
1 ts chiliflak
1/2 ts flaksalt
1/4 ts pepper

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask (og eventuell skrell) potetene. Dersom potetene er litt store kan du dele dem i 2-4 biter. Det er viktig at alle potetene/potetbitene er omtrent like store, slik at de blir ferdige samtidig. Fordel potetene i en stor ildfast (smurt) form eller et bakepapirkledd stekebrett. Bak potetene midt i ovnen i 15-20 minutter, rør et par ganger underveis. Ta ut potetene og senk varmen til 180 grader.

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Rens løk og hvitløk, og skjær sitronen opp i skiver. Del kyllinglårene i to, i leddet mellom overlåret og «kyllingklubben». Pensle kyllingen med marinaden og stek dem raskt i litt nøytral olje i middels varm stekepanne (stek i to omganger). Fordel deretter kyllingen i potetformen, sammen med løk, hvitløk og sitron. Drypp resten av marinaden over og ha over litt frisk eller tørket timian. Stekes ved 180 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på ca. 67 grader og potetene er møre, etter 25-30 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbitene og potetene. La retten hvile i ca. 10 minutter.

Gi retten et dryss med frisk timian, hvis du har, og server den med godt brød og eventuelt en enkel salat.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Yummm, dette ser godt ut, må prøves! Hvilke rundstykker er det du har med på bildet? De ser gode ut.

    1. Du må finne leddet mellom overlåret og «kyllingklubben» – da går det lett å skjære over ved å legge litt trykk på kniven.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste