Hjemme hos oss koser vi oss med norske rotgrønnsaker så ofte vi kan på denne årstiden. Grønnsakene blir ekstra gode om de bakes i ovnen sammen med frisk rosmarin, og gjerne med litt søtt følge, som for eksempel denne sausen med blant annet mangochutney. Som tilbehør serveres kyllingbryst, som etterstekes i formen sammen med rotgrønnsakene. Enkelt, praktisk, men ikke minst - veldig godt! Løp og kjøp!
Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Kylling og grønnsaker

4 kyllingfileter
1/2-1 sitron
4-5 poteter , i små terninger
1 bit sellerirot , i små terninger
3 gulrøtter , i skiver
1 rødløk , i båter
1 rød paprika liten, i strimler
2 tomater store, i båter
1 neve sorte oliven
kvister frisk rosmarin (noen),eventuelt tørket

Saus

1 dl hvitvin (eventuelt vann + 1 ts hvitvineddik)
1/2 sitron (ca.), presset
1 ss soyasaus
1 ss mangochutney
2 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Legg poteter, gulrøtter, sellerirot og løk i et stort ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og har på litt salt. Legg hele rosmarinkvister over og stek midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 20 minutter.

I mellomtiden drypper du litt sitron over kyllingfiletene og krydrer med salt og pepper. Stekes i smør, til du får en fin stekeskorpe på begge sider.

Bland sammen ingrediensene til sausen. Smak deg frem! Har du ikke mangochutney kan du eventuelt benytte honning istedet.

Når grønnsakene har stekt i ca 20 minutter tar du ut formen og har i tomater, paprika og oliven. Legg kyllingfiletene oppå og ringle sausen over det hele. Stek videre i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Ta ut kyllingen og la den hvile. Rør et par runder i grønnsakene og la de stå noen minutter til, til grønnsakene er møre og fine.

Legg kyllingen tilbake oppå grønnsakene, sett formen på bordet og nyyyt, gjerne med godt brød til.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastisk enkelt og delikat!! Må en tur innom torget etter jobb i dag og kjøpe herlige norske grønnsaker. Tror jeg avviker fra ukesplanen min og lar dette bli dagens middag. Så kan squashsuppen (jepp, din oppskrift) vente til i morgen:-) Ha en flott itrsdag!

  2. Har laget denne rette flere ganger nå og den er bare fantastisk god. Mannen min sier denne kunne vært servert på restaurant 🙂 Lagt litt fersk oppkuttet mango på tallerken ved servering, og det gir den en ekstra piff. Sausen er bare toppers og enkel å lage! takk for super oppskrift!

  3. Kjempegod! Og restene smakte om mulig enda bedre, oppvarmet etter et par dager i kjøleskapet (ikke oliven og kylling, bare grønnsakene), med nystekt kylling på toppen. Neste gang skal jeg lage grønnsakene i god tid i forveien, slik at smakene får satt seg skikkelig!

  4. Skal kyllingen stekes før den legges i formen? Hvis ikke er vel ikke 12 min nok?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste