En velsmakende alt-i-ett kyllingrett, hvor du er garantert supersaftig kylling dersom du benytter steketermometer. Du trenger:
Ingredienser
Kyllingformen
4 | kyllingfileter |
salt og pepper | |
4-5 | sjalottløk , i båter |
2 fedd | hvitløk |
1 | rød paprika , i grove biter |
1 | gul paprika , i grove biter |
1 dl | hvitvin (kan eventuelt erstattes med litt eplejuice) |
1 boks | hermetiske cherrytomater |
1-2 ts | kyllingfond (eller 1/2 kyllingbuljongterning) |
sukker (litt) | |
salt og pepper | |
frisk basilikum eller timian |
Forslag til tilbehør
ris , tilberedt etter anvisningen på pakken | |
brød |
SLIK GJØR DU
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i smør og/eller olje, til de har fått en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kyllingen i en ildfast form og stikk eventuelt et steketermometer i en av filetene.
Fres deretter løken i litt smør eller olje, og tilsett paprika og hvitløk etter et par minutter. La det surre noen minutter til løken blir blank og myk. Tilsett deretter hvitvin (eller eplejuice) og la det nesten koke inn før du tilsetter hermetiske tomater og kyllingfond (eventuelt buljongterning). La grønnsakene stå å putre et par minutter og smak til med sukker, salt og pepper.
Hell grønnsaksblandingen over kyllingen, og stek formen midt i ovnen (over- og undervarme) ved 125-150 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på 67 grader. I mitt tilfelle tok det ca 15 minutter (på 150 grader). La retten stå å hvile i ca 10 minutter, ha på et dryss av friske krydderurter og servér med ris og godt brød, og gjerne med et glass hvitvin til.
Mmmm… høres deilig ut! Denne skal jeg jammen prøve senere i uken 🙂
Dette så godt ut:)
Hvordan kyllingfileter bruker du i retter so dette?
Hei! Kylling er ikke særlig miljøvennlig eller dyrevennlig mat, dessverre. Skulle ønske folk brukte mindre kylling. På min blogg kan du finne inspirasjon til kjøttfrie middager, hvis du er interessert 🙂
Smakløst å reklamere for sin egen blogg på denne måten synes nå jeg! De fleste som går inn på Trines blogg er sikkert ikke på jakt etter kjøttfrie middager.. Og dersom de er det, så har Trine et godt utvalg av vegetarmiddager!
Supert at du viser til antall porsjoner og ca tidsbruk på slutten! Fortsett med det! 🙂
(Og enig med deg, Vigdis…!)
Hei Vigdis og Anne Grete!
Det var IKKE meningen å «reklamere» for egen blogg! Dumt at dere oppfattet det slikt. Jeg er opptatt av å prøve å få folk til å tenke litt mer over hva det er man kjøper og spiser, så jeg kommenterer ofte om jeg ser folk som legger ut oppskrifter med f.eks. kylling da dette er svært lite miljøvennlig og dyrevennlig. Meningen var bare å si at om Trine ønsker å få inspirasjon til en kjøttfri middag kan hun gjerne sjekke ut min blogg. Beklager at det ble oppfattet annerledes. Når jeg leser «om meg» på Trines blogg ser jeg at når det vi er ganske like, begge liker å lage mat og å dele det med andre. Lå virkelig ikke noe mer bak kommentaren min enn det 🙂
Dette var jo både lett å lage og smakte helt nydelig! En ny favoritt hos oss, tror jeg 🙂 Lurer bare på hvor mye hvitløk som egentlig skal tilsettes? Det står ikke på ingredienslisten, men det står at det skal tilsettes sammen med paprika? Tok 2 fedd og det ble ihvertfall veldig bra.. Er såååå glad for den fantastiske matbloggen din, Trine! Matlagingen har gått fra å være et ork til å bli en ren glede!
Takk for hyggelig tilbakemelding! Slike varmer! Det stemmer at det skal være to fedd. Oppskriften er oppdatert, takk for at du sa ifra!
Hei Trine, oppskriften for kyllingform kommer opp når jeg trykker på bildet av lun bulgursalat med chorizo.
Begge oppskiftene frister det å prøve.Tusen takk for den fantastiske bloggen din,den er jeg innom ofte.
Huffda, men nå er det rettet! Takk for at du sa ifra! 🙂
Dette var middagen i dag og det var veldig godt, ikke siste g dette lages. Takk for en super matblogg du har Trine!
Hei.
Kjempe god rett:-) Jeg tilsatte squash, rød chili og litt mer hvitløk. Ble helt fantastisk godt:-)
Hilsen Linda
Kjempegodt! Første gang jeg er på bloggen din som jeg har fått anbefalt av flere på jobben 😉
Dette blir dagens middag 🙂
Tror dette kan være noe for hele familien. Veldig glad for en kyllingform uten fløte og ost!
Takk for oppskriften