En velsmakende alt-i-ett kyllingrett, hvor du er garantert supersaftig kylling dersom du benytter steketermometer. Du trenger:

Ingredienser

Kyllingformen

4 kyllingfileter
salt og pepper
4-5 sjalottløk , i båter
2 fedd hvitløk
1 rød paprika , i grove biter
1 gul paprika , i grove biter
1 dl hvitvin (kan eventuelt erstattes med litt eplejuice)
1 boks hermetiske cherrytomater
1-2 ts kyllingfond (eller 1/2 kyllingbuljongterning)
sukker (litt)
salt og pepper
frisk basilikum eller timian

Forslag til tilbehør

ris , tilberedt etter anvisningen på pakken
brød

SLIK GJØR DU

 

 

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i smør og/eller olje, til de har fått en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kyllingen i en ildfast form og stikk eventuelt et steketermometer i en av filetene.

Fres deretter løken i litt smør eller olje, og tilsett paprika og hvitløk etter et par minutter. La det surre noen minutter til løken blir blank og myk. Tilsett deretter hvitvin (eller eplejuice) og la det nesten koke inn før du tilsetter hermetiske tomater og kyllingfond (eventuelt buljongterning). La grønnsakene stå å putre et par minutter og smak til med sukker, salt og pepper.

Hell grønnsaksblandingen over kyllingen, og stek formen midt i ovnen (over- og undervarme) ved 125-150 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på 67 grader. I mitt tilfelle tok det ca 15 minutter (på 150 grader). La retten stå å hvile i ca 10 minutter, ha på et dryss av friske krydderurter og servér med ris og godt brød, og gjerne med et glass hvitvin til.

 • Antall porsjoner: 3-4 porsjoner
 • Tidsbruk: ca 30 minutter


Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Kylling er ikke særlig miljøvennlig eller dyrevennlig mat, dessverre. Skulle ønske folk brukte mindre kylling. På min blogg kan du finne inspirasjon til kjøttfrie middager, hvis du er interessert 🙂

 2. Smakløst å reklamere for sin egen blogg på denne måten synes nå jeg! De fleste som går inn på Trines blogg er sikkert ikke på jakt etter kjøttfrie middager.. Og dersom de er det, så har Trine et godt utvalg av vegetarmiddager!

 3. Supert at du viser til antall porsjoner og ca tidsbruk på slutten! Fortsett med det! 🙂
  (Og enig med deg, Vigdis…!)

 4. Hei Vigdis og Anne Grete!
  Det var IKKE meningen å “reklamere” for egen blogg! Dumt at dere oppfattet det slikt. Jeg er opptatt av å prøve å få folk til å tenke litt mer over hva det er man kjøper og spiser, så jeg kommenterer ofte om jeg ser folk som legger ut oppskrifter med f.eks. kylling da dette er svært lite miljøvennlig og dyrevennlig. Meningen var bare å si at om Trine ønsker å få inspirasjon til en kjøttfri middag kan hun gjerne sjekke ut min blogg. Beklager at det ble oppfattet annerledes. Når jeg leser “om meg” på Trines blogg ser jeg at når det vi er ganske like, begge liker å lage mat og å dele det med andre. Lå virkelig ikke noe mer bak kommentaren min enn det 🙂

 5. Dette var jo både lett å lage og smakte helt nydelig! En ny favoritt hos oss, tror jeg 🙂 Lurer bare på hvor mye hvitløk som egentlig skal tilsettes? Det står ikke på ingredienslisten, men det står at det skal tilsettes sammen med paprika? Tok 2 fedd og det ble ihvertfall veldig bra.. Er såååå glad for den fantastiske matbloggen din, Trine! Matlagingen har gått fra å være et ork til å bli en ren glede!

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Slike varmer! Det stemmer at det skal være to fedd. Oppskriften er oppdatert, takk for at du sa ifra!

 6. Hei Trine, oppskriften for kyllingform kommer opp når jeg trykker på bildet av lun bulgursalat med chorizo.
  Begge oppskiftene frister det å prøve.Tusen takk for den fantastiske bloggen din,den er jeg innom ofte.

 7. Dette var middagen i dag og det var veldig godt, ikke siste g dette lages. Takk for en super matblogg du har Trine!

 8. Kjempegodt! Første gang jeg er på bloggen din som jeg har fått anbefalt av flere på jobben 😉

 9. Dette blir dagens middag 🙂
  Tror dette kan være noe for hele familien. Veldig glad for en kyllingform uten fløte og ost!
  Takk for oppskriften

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste