Kylling cacciatora, eller jegerhustruens kyllinggryte, er en klassisk italiensk kyllinggryte som har mange likhetstrekk med franskmennenes coq au vin. Den blir aller best dersom kyllingen får marinere i litt vin først, men har du det travelt kan du droppe det – og da er resten kjapt gjort. Dette er smakfull og rustikk festmat, som gjerne kan serveres i større lag!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 kylling eller 4-6 kyllinglår
200 g bacon , i biter
2 laurbærblad
1 kvist frisk rosmarin
4 fedd hvitløk (1 finhakket og 3 i skiver)
2-3 ss hvetemel
3 dl rødvin (eller hvitvin)
400 g hermetiske plommetomater
400 g hermetiske cherrytomater
½ ts sukker (smak til)
1 neve sorte oliven
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Dersom du har kjøpt hel kylling starter du med å skjære av lårene og vingene, og deretter skjære ut brystet langs brystbenet. Del deretter lårstykkene i to. (Legg skroget og vingene i fryseren og kok kraft på det ved en senere anledning.) Har du kjøpt lårstykker deler du dem i to, mellom overlåret og «kyllingklubben». Gni kyllingkjøttet inn med salt og pepper, og ha i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk, laurbærblader og rosmarinkvisten og hell over rødvin slik at kyllingen så vidt dekkes. La kyllingen marinere i minst en time.

Kylling cacciatora

Ta kyllingen opp fra marinaden og la den renne av. Ta vare på marinaden. Ha hvetemelet på en tallerken og paner kyllingbitene med melet. Stek kyllingbitene i litt nøytral olje eller smør, til de er gyllenbrune. Legg til side.

Stek baconet nesten sprøtt og la hvitløkskivene få surre med de siste minuttene, men ikke så lenge at de tar farge. Ha i hermetiske tomater og marinaden. Knus tomatene med en sleiv eller lignende, men la det gjerne være noen hele cherrytomater igjen. Kok opp. Smak til med sukker og tilsett kyllingen. Ha på lokk og la retten trekke på lav varme til kyllingen er gjennomkokt, etter ca. 30 minutter. Tilsett oliven mot slutten av trekketiden.

Fjern eventuelt fettet som har lagt seg på toppen, og fjern også laurbærbladene og rosmarinkvasten. Smak eventuelt til med mer sukker, salt og pepper. Server retten med godt brød (for eksempel eltefritt landbrød), og gjerne ovnsbakte (rosmarin-) potetbåter som tilbehør.

Kylling cacciatora

Tips

 • Dette er ypperlig mat å lage til mange. Lag en stor gryte, sett på lokk og la den stå å kose seg i stekeovnen ved 175 grader i ca. 1 ½ time, til kyllingen er mør og fin.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine! Går det an å lage dette uten rødvin/hvitvin? Har du i så fall tips til hva jeg kan bruke i stede?

 2. Hei. Ser du har en annen oppskrift med samme tittel, «langt bak» under Kylling-fanen. Fant den da jeg lette etter oppskrift med kyllingfilet i gryte/langpanne og hadde planlagt å lage den i påsken til voksne og barn, 7 stk tilsammen. Men de har jo ikke de samme ingrediensene, blant annet har den gamle oppskriften mascarpone, men hverken vin eller bacon. Blir det stor forskjell i smaken? Hvilken anbefaler du? Kan vel uansett bruke kyllingfilet i begge?

 3. Prøvde denne i går kveld. Supergod og ikke mye jobb, selv med marinering. Serverte hjemmelaget potetmos til. Blir garantert flere ganger.

 4. Hei, hvis man skal lage dette til 8-10 personer, og vil blande lår og bryst, hvor mye kylling anbefaler du? Og det er vel ikke bare å doble ingrediensene – kunne du anslå hva som er nødvendig dersom man skal lage dobbel porsjon? Tusen takk for en ellers glimrende blogg.

 5. Hei Trine, først takk for en fantastisk blogg. Bruker den hyppig, også bare for å se hva du har lagt ut;) Jeg lurer på om bacon er nødvendig i denne retten? Spiser ikke svinekjøtt, men vil gjerne prøve meg på retten. Kan jeg bruke noe annet (vet ikke om bacon er der for smaken eller fettet)?

  Hilsen

  Amina

 6. Hørtes veldig godt ut!
  Når man tilbereder retten i ovnen – Vil det ha noe for seg å bruke dampovn/kombidamp i stedet for vanlig over/undervarme? Eller har det ikke noe å si siden det lages i kasserolle med lokk?

 7. Hei. Jeg er i gang med planleggingen av mitt eget 40årslag. Vi blir rundt 25 gjester og jeg skal ha laget hjemme. Dette blir hovedretten, men hva anbefaler du til forrett? Tusen takk for utrolig mange flotte oppskrifter. Mvh Katrine

 8. Hei, Trine! Dette er en super oppskrift som jeg har laget mange ganger. Nå skal jeg snart lage mat til egen 50-års dag og lurer på å servere denne (lages dagen før). Men kan den lages i stor gryte(r) på komfyren i steden for i ovnen? Det kommer muligens 60 stk.. Har du en annen oppskrift som vil egne seg bedre – fyr løs! På forhånd takk 🙂

  1. Som jeg har skrevet i oppskriften, så kan denne retten både lages på koketoppen, som i stekeovnen. Lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste