KREMET FISKESUPPE

I dag kan jeg friste med en kjapp, enkel og smakfull kremet fiskesuppe med massevis av deilige grønnsaker i. Prøv den du også, til 3 porsjoner trenger du omtrent:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 3 porsjoner
Annonse

Ingredienser

300 g fiskefilet (for eksempel torsk og laks), i terninger
1 liten rødløk, i tynne båter
1 fennikel, snittet
2 gulrøtter, i biter
1/2 purreløk, i ringer
6 dl fiskebuljong/kraft
2 dl melk
2 ss hvetemel
1 dl kremfløte
salt og pepper
frisk dill, grovt hakket

SLIK GJØR DU

Kremet fiskesuppe med torsk og laks

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Fres løk og fennikel i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett gulrøtter, purreløk, fiskebuljong/kraft og ca. 1 dl melk, og gi suppen et forsiktig oppkok. Ha resten av melken og hvetemelet i et glass med lokk og rist til du får en jevn blanding. Hell blandingen i suppen og rør godt sammen. La suppen småkoke på middels varme i 5-10 minutter, til gulrøttene er nesten møre.

Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. Ha i fisketerningene og la dem trekke i suppen uten å koke i ca. 5 minutter, til fiskebitene er ferdige. Gi suppen et dryss av grovt hakket dill og servér den umiddelbart, gjerne sammen med godt brød.

 

Velbekomme!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hva gjør man når man ikke har fiskekraft? Kan man da jukse med noe på flaske så som tailansk Fish Sauce eller noe sånt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.