I dag kan jeg friste med en kjapp, enkel og smakfull kremet fiskesuppe med massevis av deilige grønnsaker i. Prøv den du også!

Ingredienser

300 g fiskefilet (for eksempel torsk og laks) , i terninger
1 liten rødløk , i tynne båter
1 fennikel , snittet
2 gulrøtter , i biter
1/2 purreløk , i ringer
6 dl fiskebuljong/kraft
2 dl melk
2 ss hvetemel
1 dl kremfløte
salt og pepper
frisk dill , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Fres løk og fennikel i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett gulrøtter, purreløk, fiskebuljong/kraft og ca. 1 dl melk, og gi suppen et forsiktig oppkok. Ha resten av melken og hvetemelet i et glass med lokk og rist til du får en jevn blanding. Hell blandingen i suppen og rør godt sammen. La suppen småkoke på middels varme i 5-10 minutter, til gulrøttene er nesten møre.

Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. Ha i fisketerningene og la dem trekke i suppen uten å koke i ca. 5 minutter, til fiskebitene er ferdige. Gi suppen et dryss av grovt hakket dill og servér den umiddelbart, gjerne sammen med godt brød.

Kremet fiskesuppe med torsk og laks

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hva gjør man når man ikke har fiskekraft? Kan man da jukse med noe på flaske så som tailansk Fish Sauce eller noe sånt?

    1. Hei Bjørn – Du kan jevne med Maizena eller du kan koke ut poteter i biter. Poteter jevner veldig.

  2. Hei, Det er alltid litt vanskelig med grønnsaker når det ikke er oppgitt i gram men stk. Er jo så forskjell på størrelse på f,eks gulrøtter. Bruker ofte oppskriftene dine som jeg synes er veldig gode og inspirerende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste