Dette er en typisk «restesuppe» som vi spiser ofte hjemme hos oss. Når det blir fisk til overs, fryser jeg den ned (rå), og når det etter hvert er nok til en suppe, tar jeg et dykk i grønnsakskuffen etter rotgrønnsaker og annet godt som kan passe til. Fiskesuppen smaker aldri likt, men blir alltid nydelig.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g fiskefilet (torsk, sei, laks el.)
150 g krepsehaler eller reker (ferdig renset)
2 sjalottløk , i tynne båter
nøytral olje til steking
1/2-1 rød chili , finhakket
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
1 dl hvitvin (eller 1 ts hvitvinseddik)
7 dl fiskekraft (eller utblandet buljong/fond)
2 gulrøtter , i små biter
150 g pastinakk eller persillerot, i små biter
150 g sellerirot , i små biter
1/2 purre , i skiver
2 dl kremfløte , creme fraiche eller seterrømme
1/2 sitron (saften), smak til
salt og pepper
gressløk , persille eller dill - finsnittet

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene som angitt, og skjær fisken i terninger på ca. 2 x 2 cm. Bruk gjerne ulike fisketyper og det du har tilgjengelig av rotgrønnsaker.

Stek sjalottløken i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. La chili, hvitløk og ingefær steke med det siste minuttet. Tilsett hvitvinen og la væsken koke nesten inn. Tilsett fiskekraft (eller utblandet fiskefond/fiskebuljong) og grønnsakene, og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre. Ha i purreløken mot slutten av koketiden.

Ha i fløten og smak til med salt og pepper. Jevn eventuelt suppen med litt maisenna dersom du synes den er tynn.

Tilsett deretter fisken og la den trekke i 3–4 minutter (skal ikke koke), til den er gjennomvarm. Tilsett krepsehaler (eller reker) mot slutten av trekketiden (må ikke koke). Smak til med sitronsaft og gi suppen et dryss av snittet gressløk (eventuelt persille eller dill). Server suppen umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Kremet fiskesuppe med krepsehaler

TIPS

  • Hvitvinen kan eventuelt erstattes med ca. 1 ts hvitvinseddik.
  • Frys gjerne ned vinrester i isbitposer, så har du til neste gang du skal lage suppe eller saus.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Tusen takk for en fantastisk bloggSuppen er helt nyyyydelig Jeg rører ut maisenna i hvitvinen og har i helt til slutt og erstatter salt og pepper med en fiskebuljong.

    1. Så hyggelig å høre at du liker bloggen min. 🙂 Personlig foretrekker jeg å koke ned vinen noe før resten av væsken tilsettes, men det er jo smak og behag.

  2. Fantastisk suppe ! Prøvde med hvitvinseddik. Det fungerte også veldig bra. Hadde i ekstra Cayenne…samt masse urter

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste