Bønnedip er kjapt å lage og er for eksempel ypperlig å servere som aperitif på sommerfesten, som snacks på fredagskvelden, eller som tilbehør til grillmaten. Dersom du benytter ferdig kokte bønner går det raskt unna, og bønnedippen er klar på under 5 minutter. Server den for eksempel sammen med rå grønnsaker, grillede grønnsaker, som en del av en buffet, eller som tilbehør til godt brød.

Ingredienser

BØNNEDIP

500-600 g store hvite bønner , ferdig kokt
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1/2 dl god olivenolje
1-2 ss crème fraîche
1/2 sitron (saften), smak til
salt og pepper
chiliflak (til dekor)

GRØNNSAKER

1 rød paprika , i staver
1 gul paprika , i staver
2 gulrøtter , i staver
1 neve sukkererter , delt i to på langs

SLIK GJØR DU

Ha bønnene i et dørslag eller lignende og skyll dem under rennende vann. Ha deretter de avrente bønnene i en kjøkkenmaskin med kniver, sammen med hvitløk, olivenolje og 1 ss creme fraiche. Kjør det til du får en kremet konsistens på bønnene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og litt mer creme fraiche om nødvendig. Ha bønnedippen i en liten bolle og strø eventuelt over litt chiliflak.

Skjær opp grønnsakene i staver, og legg dem på et fat eller i små boller. Ta det du har tilgjengelig, i tillegg til de jeg har benyttet her smaker det også godt med agurk, reddiker, brokkoli og blomkål. Dypp grønnsakene i bønnedippen, og nyt!

  • Varier gjerne bønnedippen ved å erstatte hvitløken med srirachasaus eller annen sterk chilisaus (smak til).
  • Bønnedippen er holdbar 2-3 dager i kjøleskapet.
Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste