Annonse

KREMET BØNNEDIP MED HVITLØK

Bønnedip er kjapt å lage og er for eksempel ypperlig å servere som aperitif på sommerfesten, som snacks på fredagskvelden, eller som tilbehør til grillmaten. Som utgangspunkt for denne dippen har jeg brukt GoGreen Store hvite bønner (økologiske), som er ferdig kokte og klare til bruk. Da går det raskt unna, og bønnedippen er klar på under 5 minutter. Server den for eksempel sammen med rå grønnsaker, grillede grønnsaker, som en del av en buffet, eller som tilbehør til godt brød. Du trenger:

Annonse

Ingredienser

BØNNEDIP

2 bokser GoGreen store hvite bønner
2 fedd hvitløk (grovt hakket)
1/2 dl god olivenolje
1-2 ss creme fraiche
1/2 sitron (saften, smak til)
salt og pepper
chiliflak (til dekor)

GRØNNSAKER

1 rød paprika (i staver)
1 gul paprika (i staver)
2 gulrøtter (i staver)
1 neve sukkererter (delt i to på langs)

SLIK GJØR DU

 

Ha bønnene i et dørslag eller lignende og skyll dem under rennende vann. Ha deretter de avrente bønnene i en kjøkkenmaskin med kniver, sammen med hvitløk, olivenolje og 1 ss creme fraiche. Kjør det til du får en kremet konsistens på bønnene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og litt mer creme fraiche om nødvendig. Ha bønnedippen i en liten bolle og strø eventuelt over litt chiliflak.

Skjær opp grønnsakene i staver, og legg dem på et fat eller i små boller. Ta det du har tilgjengelig, i tillegg til de jeg har benyttet her smaker det også godt med agurk, reddiker, brokkoli og blomkål. Dypp grønnsakene i bønnedippen, og nyt!

  • Varier gjerne bønnedippen ved å erstatte hvitløken med srirachasaus eller annen sterk chilisaus (smak til).
  • Bønnedippen er holdbar 2-3 dager i kjøleskapet.

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med GoGreen. GoGreens produkter får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits