En kveld noen dager før jul kommer døtrene mine Anette og Emilie på besøk for å lage konfekt. Det er en hyggelig tradisjon vi har hatt siden de var i tenårene. Vi lager store porsjoner som vi deler mellom oss. Det er en hyggelig og ikke minst praktisk tradisjon, for når det skal lages konfekt er det alltid kjærkomment med et par ekstra hender.
En av favorittene er fylt konfekt med mintfyll, noe Anette utfører med stor presisjon. Her er nemlig kunsten å temperere sjokoladen korrekt og sørge for et passe tykt lag med sjokolade i formene før de kan fylles med peppermyntefyllet og deretter et tynt lag med sjokolade igjen. De siste årene har vi utvidet med flere varianter, som bringebærfyll og sjokoladefyll smaksatt med sitruslikør. Sistnevnte er min nye favoritt.
Ingredienser
SJOKOLADETREKK
400-500 g | mørk sjokolade , 55-70% kakaoinnhold |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her