Å starte dagen med deilig og mettende grøt er en god start på dagen. Grøten blander du sammen kvelden før, slik at den får kose seg i kjøleskapet over natten. Ta gjerne en titt på DENNE videoen, hvor jeg viser hvordan jeg gjør det.

Til 1 porsjon trenger du omtrent:

Ingredienser

1 1/4 dl (store) havregryn
1 ss chiafrø
2 dl melk
1/2 ts flytende honning
1 klype salt
mandler , grovt hakket
bær eller frukt etter smak

SLIK GJØR DU

Kjøleskapsgrøt med chiafrø og bjørnebær

Ha havregryn, chiafrø, honning, salt og melk i et glass eller lignende, og rør det hele godt sammen, Sett på lokk (eller kle med plast) og sett grøten i kjøleskapet over natten (minst 5 timer). Dryss over hakkede mandler (granola eller noe annet som gir litt “krønsj”) og friske bær eller oppskåret frukt, og nyyyyt!

Kjøleskapsgrøt med chiafrø og bjørnebær

VARIASJONSTIPS

  • Bytt gjerne ut halvparten av melken med yoghurt.
  • Chiafrø kan eventuelt byttes ut med linfrø. Chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvare- og helsekostforretninger.
  • Ønsker du en melkefri variant kan du bytte ut melken med for eksempel eplejuice. Mandelmelk, kokosmelk ol. kan også benyttes.
  • Tilsett gjerne et grovt revet eple i grøten og smak til med litt kanel.
  • Kjøleskapsgrøten er holdbar i flere dager, så lag gjerne dobbel porsjon med det samme.
  • Ta gjerne også en titt Kjøleskapsgrøt med yoghurt og bær.

Ha en fin dag!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine,

    Grøten ser veldig fristende ut! Kan man bruke mandelmelk eller kokosmelk istedenfor kumelk?
    Hilsen, Julie 🙂

  2. Hei
    Denne har jeg lyst å prøve!!
    Lar du chia frøene stelle i vann først?
    Iogmed de trekker så mye væske!!

    1. Nei, jeg gjør som det står i oppskriften – blander alt sammen. Ingen bløtlegging av frøene først, de sveller jo i væsken du har i grøten.

  3. Super oppskrift og fin å bygge videre på. Helt greit å bytte ut melk med vann og en god skje cottage cheese. Jeg dropper honning men tilsetter litt splenda som søtning og 2-3 frosne jordbær. Godt og mettede med 2-3 hakkede nøtter også.

  4. Hei 🙂
    Hvor lenge kan kjøleskapsgrøten stå i kjøleskapet om den er dekket med plast(/låkk?

    Denne er sååå god!

  5. Hei Trine!

    Har du tips til noe som kan erstatte havregryn?

    Setter stor pris på bloggen din å bruker oppskriftene dine ukentlig.

  6. Til i dag lagde jeg “kjøleskapgrøt med chiafrø”. Det var jo ganske godt, men jeg liker bedre havregrøt på gamlemåten som er kokt. Og det er jo veldig fort gjort å gjøre om morgenen. Litt lengre tid tar det å lage grøtfavoritten Som er kald byggrynsgrøt med oppskrift fra “Den rutete kokeboka” til Ingrid Espelid Hovig.

Leave a Reply to Trine ;) Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste