Den beste gløggen lager du selv. Her har du et alkoholfritt alternativ.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
4 dl | solbærsirup |
5-6 dl | vann |
1 l | eplejuice |
4-5 skiver | fersk ingefær |
10-12 | nellikspiker |
2 | kanelstenger |
1/2 | sitron , i skiver |
1/2 | sitron saften |
3-4 ss | tørket eller frisk blåbær (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Bland sammen alle ingrediensene og gi de et lett oppkok. Smak til mengden solbærsirup og vann etter smak og behag. La gløggen stå å trekke 10-30 minutter og sil av krydderet.
Serveres med rosiner og hakkede mandler. Denne oppskriften gir ca 2 liter gløgg.
Prøv gjerne også to andre favoritter, epletoddy eller portvinsgløgg.
Enjoy!
Publisert 16. 12. 2011
Mmm gløgg er godt det. Denne oppskrifta minner om den min mor har brukt i alla år. Vi bruker eplemost i stede for jus, de samme krydrene, men i tilleg 1/2 ts kardemomme kjerner og litt pomeram skall.
Sånn gløgg skal jeg kose meg med seinere i dag:-)
Eplemost og ikke jus ja. Da må du nesten forklare meg forskjellen på disse….
Det er *ganske* stor smaksforskjell på eplemost og vanlig eplejuice man kjøper i butikken hehe…. Eplemost har en mye høyere kvalitet på smaken enn vanlig juice. De to kan ikke sammenliknes engang!
Eplemost og juice er akkurat det samme. Hvis jeg sier at jeg har kjøpt juice fra Ringi Gård så er det like riktig som å si at jeg har kjøpt eplemost fra Ringi Gård….
Hei! Jeg lurer på om noen har erfaring med å oppbevare hjemmelaget gløgg? Er den holdbar? Lurte på å gi det i julegave…
Jeg har ikke erfaring med å lagre gløgg, alt forsvinner hver gang! I denne oppskriften vil jeg tro at eplejuicen vil være det kritiske punkt, da den jo bare er holdbar ca 5 dager etter åpning, og etter at den er blandet med andre ting vil jeg tro at holdbarheten vil bli redusert ytterligere…
Hei – vil ikkje oppkoket gjer noko med holdbarheita? Tenkte kanskje den kunne lagrast som vanleg heimelaga saft? Men eg tenke kanskje feil…?
Hvis man skal blande inn alkohol. Hva er best da? Rum?
Dette er den beste gløggen jeg har prøvd! 🙂 🙂
Hei, har du et forslag til hva man kan blande i gløggen istedenfor eplejuice?
Ikke alle kan spise ting som inneholder epler, og det hadde vært flott med et alternativ slik at man kan drikke gløgg til jul 🙂
Bytt ut eplejuicen med f.eks mer solbærsirup, men da utblandet slik at den ikke blir for sterk. Blåbærsaft er også godt! Det er bare å bruke fantasien og prøve seg frem!
Jeg har laget denne to ganger, den andre gangen brutek jeg hjemmelaget svartsurbærsaft istedet for solbærsirup – og det ble også godt! Definitivt noe som jeg kommer til å lage mer av!
Gløgg er godt, og lag for guds skyld hjemmelaget!
Da jeg laget denne ble den veldig bitter. Må være sitronen. Står ikke noe om å ta av skallet på dem, er det noe jeg skulle gjort?
Vennlig hilsen Mia
Lager denne for 6.år på rad! ❤️❤️
Hei Trine! Bør jeg gjøre noen justeringer i mengden på noen av ingrediensene når jeg skal lage en stor porsjon til en fest med 60 mennesker (altså gange med 7,5)?
Jeg ville ha vært litt forsiktig med krydderet og tilsatt litt etter litt. Smak deg frem! Lykke til! 🙂
Syns denne smakte som varmsolbærsaft bare. Ikke som gløgg. Savnet et eller anna. Lot den trekke i en halvtime og mer.
Kan man tilsette rødvin i denne?
Ja.