I dag vil jeg dele oppskrift på en smaksrik og enkel kyllingrett, hvor kyllingen stekes hel i form sammen med tomat, chili, appelsin og mye annet godt. Deilige kombinasjoner etter min smak! Det er mye mat i en hel kylling, og ekstra godt blir det dersom du kjøper en kylling av bra kvalitet. Jeg har her benyttet økologisk kylling fra Hovelsrud gård, som har levd litt bedre og lengre enn de fleste kyllinger, og det merker du på smaken og kvaliteten. Dette er en ypperlig rett å sette på bordet når du har gjester, eller hvis du bare vil kose deg med noe ekstra godt.

Annonse

Ingredienser

CHILIKYLLING & TILBEHØR

2 1/2 kg kylling (hel)
1 appelsin , i båter
salt og pepper
2-3 ts sambal oelek
2 ss nøytral olje
frisk timian eller andre krydderurter
6 porsjoner ris eller ovnsbakte potetbåter

GRØNNSAKER & SAUS

2-3 rødløk , i båter
2 rød paprika , i biter
225 g chorizo (spicy type)
400 g hermetiske cherrytomater
1 appelsin (1 dl juice)
3 fedd hvitløk , grovt hakket
2-3 ts sambal oelek
1 ts timian (tørket)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme).

Vask kyllingen under rennende vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Legg appelsinbåtene inni kyllingen, bind sammen bena med hyssing. Krydre med salt og pepper, og fordel sambal oelek over hele kyllingen. Ha løk, paprika og chorizo i et stort ildfast fat eller en vid gryte (med litt nøytral olje i bunnen) og legg kyllingen oppå. Stikk et steketermometer i kyllingbrystet, men pass på at du ikke treffer på ben. Stekes på midterste rille i ca. 30 minutter. Rør i grønnsakene/chorizoen et par ganger underveis.

Sil av cherrytomatene og ha dem i formen sammen med de øvrige grønnsakene. Press ut juicen av appelsinen. Bland sammen tomatjuice, appelsinjuice, hvitløk, sambal oelek, timian, salt og pepper, og hell sausen over grønnsakene. Stek kyllingen og grønnsakene til kyllingen har en kjernetemperatur på 65-66 grader. Det tar ca. ytterligere 1 time (dvs. ca. 1 1/2 time total steketid). La den ferdigstekte kyllingen hvile (under litt aluminiumsfolie som legges lett oppå) i ca. 15 minutter (kjernetemperaturen vil fortsette å stige), før du deler den opp i passende biter.

Gi retten et dryss med frisk timian eller andre krydderurter (hvis du har), og nyt den umiddelbart med for eksempel ris eller ovnsstekte potetbåter som tilbehør.

TIPS

  • Du kan sjekke om kyllingen er gjennomstekt ved å stikke en kniv forsiktig inn i lårfestet. Dersom det kommer klar kraft ut er kyllingen ferdig.
  • Dersom du får kylling til overs kan du for eksempel benytte restene i en kyllingsuppe.
  • Sjekk her hvilke kyllingmerker du bør kjøpe for best dyrevelferd.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var en nydelig og enkel start på påskemåltidene! Gode og rike smaker, og så DEN sausen! Nam nam!

  2. Knallgodt! Og restene av grønnsakene moste jeg i stavmikser med resten av sausen, heiv oppi restene av kylling og pølser, kokte pastaved siden av og hadde gode mengder parmesan og bladpersille som topping. Alle ble storfornøyde dagen etterpå også.

    1. Jeg vil ikke anbefale det. Du kan eventuelt benytte rått kyllingbryst eller kyllinglår, og steke retten kortere enn det som er beskrevet her.

  3. Denne falt i smak hos hele familien. Skar også opp mandelpoteter i grove biter og puttet oppi samtidig som tomater og væske. Deilig med alt-i-ett

Legg igjen en kommentar til Anne Lerfald Barø Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.